10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

Αφίσα, 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών Αφίσα, 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

Το 10ο κατά σειρά Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών διοργανώνεται και το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 από τα δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου: το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών - ΕΡΗΜΕΕ). Από τις 18 έως τις 22 Μαΐου 2016.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, περιλαμβάνοντας ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων, παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές των δύο Τμημάτων να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Ταυτόχρονα, αναδεικνύονται συνολικά και τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας των δύο Τμημάτων στον χώρο των σύγχρονων Τεχνών του Ήχου και της Εικόνας.

Ο κεντρικός άξονας του Φεστιβάλ πλαισιώνεται, μεταξύ άλλων, από παρουσιάσεις ψηφιακών διαδραστικών οπτικοακουστικών έργων, εγκαταστάσεων και συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, διοργανώνονται workshops και ενημερωτικές εκδηλώσεις που στοχεύουν στην εξοικείωση με τις νέες οπτικοακουστικές τεχνολογίες καθώς και τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση με χρήση νέων μέσων.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα διεξαχθεί και το διεπιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ταμπού – Παράβαση – Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη» (20-21 Μαΐου 2016) στο οποίο θα περιληφθούν θεωρητικές εισηγήσεις και παρουσιάσεις καλλιτεχνικού έργου (επισυνάπτεται η ανοιχτή πρόσκληση για εισηγήσεις και παρουσιάσεις στο συνέδριο). Το διεθνές συνέδριο στοχεύει στην ενδυνάμωση του διαλόγου γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τη φύση του απαγορευμένου και του οριακού όπως εκφράζονται στην επιστήμη και την τέχνη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σημαντικά θέματα επικοινωνίας σχετικά με το φεστιβάλ και το τμήμα:

1. Τα ελεύθερα εργαστήρια που τα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ:<http://avarts.ionio.gr/gr/news/8337/> από τα οποία τα πιο σημαντικά είναι: με τον Stelarc <http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/workshops/bodies>, με την Μαριάννα Στραπατσάκη <http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/workshops/video> και με τον Adam Zaretsky <http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/workshops/bio> (βλ και σχετική είδηση <http://avarts.ionio.gr/gr/news/8306/>),

2.Έκθεση του Stelarc στην Κέρκυρα, πρώτη αναδρομική στην Ελλάδα

3. Το πρόγραμμα του συνεδρίου με πάνω από 60 ομιλητές από πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα, Ευρώπης, Αυστραλίας και ΗΠΑ < λίστα: http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/schedule/>

4. Η αναγόρευση των Roy Ascott και Stelarc ως Επίτιμους Διδάκτορες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (υπάρχει κ σχετικό δελτίο τύπου)

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Χρήσιμα Links:
Πρόγραμμα εκδηλώσεων: http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/schedule/
Νέα/ανακοινώσεις: http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/
Εργαστήρια: http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/workshops/
Διαφημιστικό: http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/trailer/
Eθελοντές: http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/volunteers/