Οι Απόκριες στην Άμφισσα: Σύντομο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σε ρυθμό αποκριάτικης προετοιμασίας η Άμφισσα, με τους εθελοντές της να δίνουν και φέτος δυναμικό παρόν.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου: “Tα Βρώμικα”, από την ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού.

Κυριακή 6 Μαρτίου: “Οδύσσεια” για τους μεγαλύτερους καρναβαλιστές, από τη περσινή νικήτρια ομάδα του παιχνιδιού.

Παρασκευή 11 Μαρτίου: Μεσημέρι στην Πλατεία Κεχαγιά, όλα τα παιδιά συμμετέχουν στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και η πόλη ζωντανεύει από γέλια και φωνές. Βραδιάζει και η προετοιμασία για το Στοιχείο αρχίζει στη Χάρμαινα με μουσική, μεζέ και κρασί σε αφθονία.

Σάββατο 12 Μαρτίου: Πρωί-πρωί οι ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ησαΐα, το παιχνίδι....συνεχίζεται μέχρι το μεσημέρι, ενώ το Εικαστικό Εργαστήρι και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας ετοιμάζονται πυρετωδώς. Όλοι βάφονται, ντύνονται και συγκεντρώνονται εκεί από νωρίς. Νυχτώνει στην πόλη...Η πορεία ξεκινά, ο ήχος των κουδουνιών πλημμυρίζει στις γειτονιές. Μικροί και μεγάλοι ακολουθούν την πορεία, άλλοι συγκεντρώνονται στην Πλατεία Κεχαγιά.

Κυριακή 13 Μαρτίου: με χορό, τραγούδι, και τις ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού, να παρουσιάζουν τα χορευτικά τους στην Πλατεία Ησαΐα, μέχρι το μεσημέρι γιατί... το απόγευμα έχουμε Παρέλαση. Όλες οι Ομάδες της Οδύσσειας, του Κρυμμένου Θησαυρού, Σύλλογοι, Καταστήματα και όλοι εσείς συμμετέχετε με χαρά και παρελαύνετε στη Λεωφόρο Σαλώνων με τη μουσική να παίζει πολύ δυνατά.