Άρης Μπινιάρης: Το ’21 @ GazArte

Το Gazarte εγκαινιάζει τη θεατρική του δραστηριότητα με την έντονη στιγμή των ελληνικών συμμετοχών του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015: «To 21» του Άρη Μπινιάρη. Μια ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί».

 

Ο Άρης Μπινιάρης, με αφετηρία κείμενα από πηγές της επαναστατικής περιόδου (αποσπάσματα από τα πρακτικά των Εθνοσυνελεύσεων και από απομνημονεύματα αγωνιστών, άρθρα της εφημερίδας του Μεσολογγίου «Ελληνικά Χρονικά», αλλά κι από την επιστολογραφία της εποχής), χρησιμοποιεί ως όχημα το κλασικό ροκ τρίο: ο ίδιος στην κιθάρα, ο Τάκης Βαρελλάς στο μπάσο και ο Βασίλης Γιασλακιώτης στα ντραμς και την ηλεκτρική ένταση του garage ήχου του, για να δημιουργήσει μια σκηνική εμπειρία, με ενεργειακό ισχυρό πεδίο.

Μνήμες που ο κάθε έλληνας φέρει στα κύτταρά του ξυπνάνε φρέσκες και σημερινές από έναν καλλιτέχνη που ανήκει αληθινά στον 21ο αιώνα, χωρίς να ξεχνά την πανάρχαια, ομηρική τέχνη της αφήγησης.

«Το 21» παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις, με πρώτες ημερομηνίες τις: 17, 18, 25, 26, 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015


Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένου, ερμηνεία: Άρης Μπινιάρης
  • Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής: Τάκης Βαρελλάς – Βασίλης Γιασλακιώτης

Προπώληση

  • Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876
  • Ηλεκτρονικά: www.gazarte.gr, www.public.gr, www.viva.gr

Πληροφορίες εκδήλωσης

  • GazArte/ Βουτάδων 32-34, Γκάζι , +302103452277 , http://www.gazarte.gr/
  • Είσοδος 15 ευρώ