Δημοπρασία του Myrό Antiques House με συλλεκτικά έργα Ελληνικής Τέχνης

Με έμφαση σε επώνυμα έργα Ελληνικής Τέχνης και εξαιρετικές αντίκες, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3η Ιουνίου στις 19.00 δημοπρασία στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House, που βρίσκονται στο 2ο χλμ του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Οι εγγραφές ανοίγουν στις 18.30 και η δημοπρασία ξεκινά στις 19.00. Η διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό, ακόμα και για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει ως απλός παρατηρητής. Για όσους δεν οδηγούν ο Οίκος διαθέτει πολυτελές πούλμαν που θα σας μεταφέρει από τον Λευκό Πύργο στην Δημοπρασία και αναχωρεί στις 18.00 μ.μ. ακριβώς, ενώ, σας επιστρέφει με τη λήξη της δημοπρασίας.

Ένα εξαιρετικό πορτραίτο που έχει φιλοτεχνήσει ο κορυφαίος Έλληνας πορτρετίστας Νικηφόρος Λύτρας δεσπόζει στην δημοπρασία της 3ης Ιουνίου. Το πορτραίτο απεικονίζει μεγάλης ηλικίας μαυροφόρα γυναίκα και ξεκινά με τιμή εκκίνησης τα €35.000. Παράλληλα, μία ολόκληρη σειρά έργων του Σωκράτη Γιοσμά διατίθεται δίνοντας την ευκαιρία τους συλλέκτες του εξαιρετικού σύγχρονου Έλληνα δημιουργού να αποκτήσουν έργα του σε δημοπρατικό κόστος. Εντυπωσιακά έργα του Νίκου Ποκαμισά και μια εξαιρετικής σπανιότητας τοπιογραφία του Λάζαρου Πάντου και μια θαλασσογραφία του Λουκά Γεραλή συμπληρώνουν τις ζωγραφικές προτάσεις του Οίκου για την 3η Ιουνίου. Στους νεότερους ζωγράφους που συμμετέχουν με έργα τους στην δημοπρασία ξεχωρίζει και ο Φώτης Κλογέρη, με μερικά μεγάλα και αναγνωρίσιμα για τις υφές και την χειρονομία τους έργα. Παράλληλα 4 κεραμικά γλυπτά της Όλιας Δελλατόλα, διατίθενται σε συγκλονιστικά χαμηλές τιμές εκκίνησης ώστε οι φίλοι και συλλέκτες της γνωστής Θεσσαλονικιάς κεραμίστριας να συμπληρώσουν τις συλλογές τους.

Δείτε όλα τα αντικείμενα στην διευθυνση www.myroauctions.gr, ή επικοινωνήστε απευθείας για πληροφορίες με τον δημοπράτη κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212).