Αποκαλυπτήρια του έργου-γλυπτού «Κρίση» του Τάσου Νυφαδόπουλου

Τάσος Νυφαδόπουλος Τάσος Νυφαδόπουλος

Αποκαλυπτήρια του έργου-γλυπτού «Κρίση» στις 26 Απριλίου 2015, Λεωφόρος Βουλιαγμένης. Ο εικοσιδυάχρονος γλύπτης Τάσος Νυφαδόπουλος, υλοποιεί το πρώτο δημόσιο γλυπτό για την κοινωνικοοικονομική κρίση, αποτυπώνοντας τις πτυχές της με τα αποκαλυπτήρια του την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 ώρα 12:00 στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 602 Α και Ιμέρας.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο «Κρίση» αποτελεί το πρώτο δημόσιο γλυπτό με θέμα την κοινωνικοοικονομική κρίση και τις συνέπειες της στον άνθρωπο και την κοινωνία. H σημερινή κατάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον νεαρό γλύπτη, Tάσο Νυφαδόπουλο, που αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει μέσω της Τέχνης για τις έντονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δημιουργώντας το έργο «Κρίση», αποδεικνύοντας έτσι ότι και σε τέτοιες δύσκολες περιόδους μπορούμε και πρέπει να αντιπαραθέτουμε πολιτισμό. Το γλυπτό έχει μέγεθος 6,8 μέτρα μήκος, 3,4 μέτρα πλάτος και 3,7 μέτρα ύψος . Τα υλικά κατασκευής του είναι ανθρακονήματα, εποξειδικές ρητίνες, υαλουφάσματα, πολυεστέρας και σίδηρος.
Το γλυπτό επιχειρεί να προβάλει στο προσκήνιο τον άνθρωπο, πέρα από τις στατιστικές αναλύσεις και τους δείκτες της οικονομίας. Ένας αριθμός ή ένα ποσοστό πολλές φορές δεν είναι αρκετό για να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις μίας κατάστασης, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα. Σκοπός του είναι να περάσει ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα διδακτικό μήνυμα για ολόκληρη την κοινωνία, καθώς κρίσεις θα παρουσιάζονται πολλές φορές στην ζωή μας κατά το ρουν της ιστορίας και οφείλουμε, μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη μας , να τις προλαμβάνουμε και να τις αντιμετωπίζουμε έχοντας στο νου μας τις συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας αλλά και για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Ο Οργανισμός «ΛΟΓΙΚΗ» και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για τα αποκαλυπτήρια του έργου-γλυπτού «Κρίση».

Χορηγοί
ΜAPEI HELLAS
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ-LAFARGE, BOSCH, VECHRO, ΑΛΕΞΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, SILGRAM, CHRISMA, ΔΑΝΙΗΛ ΣΟΥΣΗΣ, ΑΚΤΙΝΑ
KNAUF, DDMON, ELASTOTET, ΓΕΡΑΝΟΙ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ», Χ. ΤΖΙΑΚΟΣ ΕΠΕ, Π. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, DIPOWOOD, ΔΕΛΦΟΙ ΑΕ, AΦΟΙ ΜΠΟΛΙΩΝΑ, ΟΙΝΟΠΟΪΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΙΑΤΡΙΚΑ, ΡΑΜΜΟΣ ΑΕ

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες