*/ 11ο Athens Digital Arts Festival

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival */ 11ο Athens Digital Arts Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σας προσκαλεί σε μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Μαΐου 2015 στην Ε.Β.Ε. - Διπλάρειο Σχολή.

Υπό τον τίτλο Public Space_s, το Φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει τις πτυχές του δημόσιου χώρου τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον όσο και στο χώρο της πόλης. Στις μέρες μας, η ιδέα του δημόσιου χώρου αποτελεί μια από τις πιο αντιφατικές έννοιες ενώ με την εμφάνιση των τεχνολογιών δικτύου και επικοινωνίας, η εμπειρία μας σε σχέση με το χώρο έχει αλλάξει. Ο δημόσιος χώρος δε χαρακτηρίζεται πλέον μόνο από το φυσικό χώρο αλλά και από τα δίκτυα και τη διανομή της γνώσης. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τους πολλαπλούς διασυνδεδεμένους χώρους στους οποίους κινούμαστε καθώς και να αναδείξουμε νέα ερωτήματα σε σχέση με την εποχή της πληροφορίας.

Μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους αφηγήσεις με βασικό δημιουργικό άξονα τις νέες τεχνολογίες, τα δίκτυα, το χώρο, τον ήχο και την επικοινωνία αναδεικνύοντας τις ποικίλες εκφάνσεις της ψηφιακής δημιουργίας.

Η 11η διοργάνωση του Athens Digital Arts Festival θα παρουσιάσει πολυμεσικά διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, διαδικτυακά έργα, ψηφιακή εικόνα, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες καλλιτεχνών, παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, performances και μουσικά δρώμενα, δημιουργώντας έναν εφήμερο και δυναμικό δημόσιο χώρο στο ιστορικό κτήριο της Διπλαρείου Σχολής στην Πλατεία Θεάτρου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και τον πεζόδρομο της Αιόλου.

James Bridle (UK) | Occupy the Cloud | Εγκατάσταση - Πρόσοψη, Διπλάρειος Σχολή

Η εγκατάσταση "Occupy the Cloud" αποτελείται από τρία πανό και αρχικά δημιουργήθηκε για την πρόσοψη ενός κτιριακού συμπλέγματος γραφείων μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Strand του Λονδίνου. Τα πανό είναι φτιαγμένα από εικονικούς ουρανούς χαμηλής ανάλυσης πίξελ, τους οποίους έχει πάρει ο καλλιτέχνης από αρχιτεκτονικές απεικονίσεις διπλανών κτηρίων. Παρουσιάζονται τρία σύμβολα: η αστραπή μέσα από ένα κύκλο, το διεθνές σύμβολο των καταλήψεων, το σύμβολο @ που χρησιμοποιείται για να δηλώσει ψηφιακή τοποθεσία ή κατεύθυνση (το οποίο απέκτησε το MoMA, το 2010), και το σύμβολο του Cloud (υπολογιστικό νέφος), το οποίο τείνει να υποδηλώνει την απέραντη και απομακρυσμένη αποθήκευση των δεδομένων μας και τις διαδικασίες επεξεργασίας αυτών από επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Στην Αθήνα παρουσιάζεται μια διασκευασμένη εκδοχή ειδικά για το κτήριο της Διπλαρείου Σχολής.

Πληροφορίες
*/ 11o Athens Digital Arts Festival

21 - 24 Μαΐου 2015
Ε.Β.Ε. - Διπλάρειος Σχολή
Πλατεία Θεάτρου 3, 10552, Αθήνα
www.adaf.gr | #ADAF2015

Έκθεση εικόνων