Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών γιορτάζει την Ημέρα Μουσείων

Η καθιερωμένη, από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, ημέρα του εορτασμού είναι στις 18 Μαϊου, ωστόσο το ΔΣ του Τελλογλείου λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μεταφέρει τις εκδηλώσεις για την Τετάρτη 14 Μαϊου 2014. Με ξεναγήσεις, κόμιξ, μουσική και δωρεάν είσοδο γιορτάζει το Τελλόγλειο τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Οι Συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ενώνουν τις εποχές, τους πολιτισμούς και τους ανθρώπους. Η πολυμέρεια της συλλογής με έργα από την Ευρώπη, την Αφρική και την Άπω Ανατολή, αλλά και το μεγάλο χρονικό εύρος που καλύπτει δίνει την δυνατότητα μιας συνολικής εικόνας της τέχνης.

Το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», συμπίπτει απόλυτα με την τρέχουσα έκθεση του Ιδρύματος «Το τοπίο στις Συλλογές του Τελλογλείου».

Την Τετάρτη 14 Μαίου 2014 στις 18:30 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε μια ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση, η οποία θα συνοδευτεί από μια μικρή παρουσίαση των διαφορετικών αυτών συλλογών, της διαχείρισής τους και "μικρών" μυστικών της αποθήκευσής τους.

Παράλληλα, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 το εργαστήριο Miro (προαύλιος χώρος Τελλογλείου) θα μετατραπεί σε ένα εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά 10 με 14 ετών για την τέχνη των κόμιξ. Μια τέχνη η οποία αποτελεί μέσω της αφαιρετικής της φύσης έναν διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο αφήγησης μίας ιστορίας, χρησιμοποιώντας ισάξια τόσο το λόγο όσο και την εικόνα. Με έναυσμα την βιωματική διαδικασία και τη συλλογή εμπειριών, τα παιδία καλούνται να δομήσουν στη δική τους συνθήκη μια μονοσέλιδη ιστορία με τον δικό τους ήρωα!

Στη δύση της Ημέρας Μουσείων (20:00) το Τελλόγλειο θα πλημμυρίσει με ήχους τζαζ από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.