Νύχτα Μουσείων 2014 στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας.

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Στροφή, σε συνεργασία με εικαστικούς και μουσικούς καλλιτέχνες και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 στις 10 Μαϊου «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».

Με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το εύρος των συλλογών που έχει στην κατοχή του, ενώ, ως χώρος δημιουργίας και κοινωνικής συνεύρεσης, συνδιαλέγεται με καλλιτέχνες που εμπνέονται από τις συλλογές αυτές. Παράλληλα, συνεργαζόμενο με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς (ΚΕΘΕΑ Στροφή, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού), το ΙΑ/ΕΤΕ ανακαλύπτει και προτείνει τρόπους σύνδεσης της καλλιτεχνικής έμπνευσης με τον κοινωνικό προβληματισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, που περιλαμβάνουν εικαστικές εγκαταστάσεις, έκθεση πρωτότυπου υλικού αντλημένου από το Ιστορικό Αρχείο, εκθέσεις κούκλας και εικαστικών αντικειμένων, ξεναγήσεις, προβολή βίντεο και καλλιτεχνικές δράσεις.

ΑΦΊΣΑ

 

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Εικαστικοί

Έλενα Ακύλα, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Εν Φλω, Ανό Θεοδώρογλου, Κουκλοθίασος «Ο Τρελλός του Βασιλιά», Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου, Βασίλης Παπατσαρούχας, Κώστας Ρουσσάκης, Μαρίνα Σιούτη, Μάγδα Ταμμάμ, Πύρρος Φαλέκας

Μουσικοί

Η μπάντα της Στροφής, Ομάδα «έξΗ»

Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ιστορικού αρχείου της Εθνικής Τράπεζας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.8807.799