Πρόσκληση στην ημερίδα για τον Αστικό Φωτισμό στις 4 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Ημερίδας Urban Lightscapes, η ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight καλωσορίζει στις 4 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ιδρύματος Ωνάση, διεθνούς φήμης σχεδιαστές, καλλιτέχνες και θεωρητικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σας προσκαλεί σε μία ανοιχτή συζήτηση πάνω στη διαμόρφωση του αστικού φωτισμού και των συνεπειών του στην αλλαγή της ταυτότητας των πόλεων.

Στόχο της ημερίδας αποτελούν η μελέτη του δημόσιου φωτισμού ως ισχυρό εργαλείο διαμόρφωσης του δημόσιου χώρου, η ανάδειξη νέων τεχνολογιών και ιδεών στο φωτισμό του αστικού τοπίου και η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού και πολυσυλλεκτικού δικτύου συνεργασίας επαγγελματιών και καλλιτεχνών του φωτός.

Καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές φωτισμού θα συναντηθούν με σημαντικούς ευρωπαίους καλλιτέχνες και ακτιβιστές του φωτός. Όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τον διεθνούς φήμης light designer Rogier Van Der Heide, Chief Design Officer της Phlilips Lighting και καλλιτεχνικό διευθυντή του Amsterdam Light Festival .

Η ημερίδα θα κλείσει με την προβολή του «The City Dark», ενός βραβευμένου ντοκυμαντέρ για την επίπτωση του νυχτερινού φωτισμού στη διαβίωση των κατοίκων στα αστικά κέντρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Urban Lightscapes:

To Urban Lightscapes είναι μια ευρωπαϊκή συμμετοχική δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω στο ζήτημα του αστικού φωτισμού, της διαμόρφωσής του και των συνεπειών του στην αλλαγή της ταυτότητας των πόλεων. Πρόκειται για μία πρωτότυπη πλατφόρμα διαλόγου, πειραματισμού και εγκαταστάσεων με αφετηρία την Αθήνα, ενδιάμεσο σταθμό τη Βαρκελώνη και τελικό προορισμό το Μάαστριχτ. Η δράση στο σύνολό της πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ισπανικό Ινστιτούτο IAAC και το Ολλανδικό ίδρυμα SoAP.

thumbnail

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας στο link που εμφανίζεται παρακάτω: http://gallery.mailchimp.com/6e150415a8fd65b44ba52d10b/files/UL_program.1.pdf