Ο Ζήκος, ο Λύκος στον ΙΑΝΟ στη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχάλης Καζάζης, διαβάζει το παραμύθι «Ζήκος, ο Λύκος» Ο Μιχάλης Καζάζης, διαβάζει το παραμύθι «Ζήκος, ο Λύκος»

Μία ημέρα αφιερωμένη στο τρυφερό παραμύθι «Ζήκος, ο Λύκος» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό διοργανώνει ο Αρκτούρος το Σάββατο, 6 Απριλίου, στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7). Ο Μιχάλης Καζάζης, συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, θα βρίσκεται στο χώρο, από τις 12.00 έως τις 14.00 θα διαβάζει το παραμύθι «Ζήκος, ο Λύκος» για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Ο Αρκτούρος θα προβάλλει εικόνες και θα δώσει πληροφορίες για τον αληθινό λύκο που ζει στην ελληνική φύση. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια μάσκας και origami με θέμα το λύκο, για παιδιά.

Η δράση υλοποιείται δωρεάν από τον Αρκτούρο σε συνεργασία με τον συγγραφέα και εικονογράφο Μιχάλη Καζάζη, τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και τα Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η έκδοση υποστηρίζει τον Αρκτούρο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ζήκος, ο Λύκος»

«Δε μ' ενδιαφέρουν πια τ' αρνιά», είπε ο Ζήκος ο λύκος.«Αγαπάω την πιο όμορφη λύκαινα του βουνού, αλλά δεν ξέρω πώς να της το πω»...

Θα καταφέρει άραγε ο Ζήκος να κατακτήσει τη λύκαινα της καρδιάς του; Η χελώνα η Πανωραία, ο Τζίμης ο λαγός, ο αρκούδος ο Πατού, ο Λουκής ο τυφλοπόντικας, ο Τρύφωνας η νερόκοτα κι οι υπόλοιποι φίλοι του είναι έτοιμοι να τον βοηθήσουν.

Με αφορμή την τρυφερή ιστορία του Μιχάλη Καζάζη, γνωρίζουμε τον λύκο (Canis lupus) μαζί με άλλα είδη της άγριας ζωής που ζουν στα δάση και στα βουνά μας και χρειάζονται την προστασία μας.