14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς, το γνωστό Φεστιβάλ της Βαβέλ, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 11 Νοεμβρίου. Χώρος δράσης του θα είναι η Διπλάρειος Σχολή η οποία βρίσκεται στη πλατεία Θεάτρου πίσω από την Βαρβάκειο αγορά.

 

Μετά από 3 χρόνια απουσίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς επανέρχεται... Πολλά πράγματα άλλαξαν αυτά τα 3 χρόνια, αλλάξαμε και εμείς. "Αντοχή υλικών" το φετινό θέμα του Φεστιβάλ, όρος της δομικής, σκληρά δοκιμασμένος στην πραγματικότητα. Εμείς στην πίεση, τη σύνθλιψη, την παραμόρφωση αντιδρούμε αφήνοντας τα πιο δυνατά υλικά να μιλήσουν.

antoxh-ulikwnΣε νέο χώρο φέτος, στην Πλατεία Θεάτρου, στο ιστορικό κτίριο της Διπλαρείου Σχολής, η οποία ενεργά συμβάλλει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που δίνουν μια νέα, πιο χρωματιστή ζωή στο «γκρίζο» κέντρο της πόλης.

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Χώρος:
Διπλάρειος Σχολή
Πλατεία Θεάτρου 3, Ψυρρή
Μετρό: Μοναστηράκι & Ομόνοια
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 14:00-23:00
Σάββατο & Κυριακή: 12:00-00:00
Τιμή εισιτηρίου:
Ημερήσιο: 3 ευρώ
10ημέρου: 6 ευρώ
Η είσοδος για τους άνεργους είναι δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Λίγα λόγια για την ιστορία
Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία - Διπλάρειος Σχολή

Η Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία (Ε.Β.Ε.) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1892, από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κυπάρισσο Στέφανο, με σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη της δωρεάν τεχνικής διδασκαλίας. Ο Αριστείδης Διπλάρης , μέλος της Ε.Β.Ε. από το 1894, μετά τον θάνατό του κατέλιπε σημαντική περιουσία και όρισε όπως ιδρυθεί η ομώνυμη Σχολή, στην οποία θα διδάσκονταν δωρεάν σε νέους και νέες Σχέδιο και γενικά Τέχνες, με στόχο να εξασφαλίζεται επαγγελματική σταδιοδρομία στους αποφοίτους της.

Η Σχολή λειτούργησε από το 1916 υπό την εποπτεία της Ε.Β.Ε. -Διπλαρείου Σχολής, (ως Σωματείο πλέον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) η οποία και στεγαζόταν σε αίθουσες του Βαρβακείου Λυκείου. Με επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ιδιόκτητου κτηρίου λόγω της μεγάλης προσέλευσης μαθητών, η τότε διοίκηση (1920-32) παράλληλα με την εκπλήρωση της επιθυμίας του Α. Διπλάρη αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία του κληροδοτήματος και αφού εξασφάλισε από εισφορές συμπληρωματικά κεφάλαια προέβη κατά την τετραετία 1928-1932 στην αγορά οικοπέδου και στην ανέγερση τετραωρόφου κτηρίου κατάλληλα σχεδιασμένου για χρήση αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, στην Αθήνα, επί της Πλατείας Θεάτρου 3 και Μενάνδρου 6, (Οικοδομικό Τετράγωνο).

Το κτίριο στη Πλατεία Θεάτρου εγκαινιάστηκε το 1932. Σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας εκπαιδεύτηκαν δωρεάν πάνω από 65.000 τεχνίτες όλων των ειδικοτήτων και στελέχωσαν τις Ελληνικές Βιοτεχνίες, τις Βιομηχανίες και τη Δημόσια Διοίκηση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι λειτούργησαν κατά καιρούς, σχολές Ξυλογλυπτικής, Πλαστικής, Πιλοποιίας, Κοπτικής, Μηχανουργικών Σχεδιαγραμμάτων, Ξυλουργικών, Ηλεκτρολογικών, Γραμμικών και Γεωμετρικών Σχεδίων, Ελεύθερου Σχεδίου, Σχεδίου επίπλου, Επιπλοποιΐας κ.λπ.

Σήμερα λειτουργεί Ι.Ι.Ε.Κ. στους τομείς Πληροφορικής και Υπαλλήλων Τουριστικών Γραφείων χωρίς καταβολή διδάκτρων.