"Anything—and nothing—is right" @ Art Wall / Project Space

Art Wall/Project Space Art Wall/Project Space

Εγκαίνια: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 20.00

Διάρκεια: 12.10 – 6.11, 2012

Συμμετέχουν: Νίκος Γιαβρόπουλος, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Τσεριώνης, Δημήτρης Ιωάννου, Άννα Μανέτα

Performance του Γιώργου Τσεριώνη: 12/10 , 20:00-21:00

"Anything—and nothing—is right"

Εξετάζοντας τους κανόνες επικοινωνίας-εξουσίας του δημιουργού και του θεατή.

Η έκθεση "Anything—and nothing—is right" , παρουσιάζει book art & game installations ως έργα τέχνης που διέπονται απο συγκεκριμένους κανόνες – ή και όχι - , ενώ εξετάζει το βαθμό της ελευθερίας του θεατή να καθορίσει το συμπέρασμα και το αποτέλεσμα.

Είναι το άτομο πραγματικά ελεύθερο να καθορίσει τις ενέργειές του; Ένα σύστημα μπορεί αποτελέσει όπλο μαζικής χειραγώγησης, οι κανόνες του μπορούν να αποσπάσουν τον άνθρωπο από το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι;

Ιδιωτική γλώσσα– δημόσιοι κανόνες

Το Book art είναι ένα ισχυρό και δημοφιλές μέσο στην τέχνη που έχει χρησιμοποιηθεί κατ' επανάληψη. Είναι μια καταγραφή της υπάρχουσας κοινωνικής κατάστασης και πολιτιστικής εξέλιξης. Συχνά ο καλλιτέχνης απομονώνει μηνύματα ή επιβάλλει εμβόλιμα χαρακτηριστικά που μας αποσπούν την προσοχή από μια συμβατική, γραμμική διαδικασία ανάγνωσης. Έτσι διεκδικεί τον έλεγχο, όπως εμείς το ορίζουμε.

Απογυμνώνοντας το βιβλίο από συμβατικές μεθόδους ανάγνωσης και επαναπροσδιορίζοντας το ως concept art work, ο θεατής καλείται να λειτουργήσει ευρηματικά για να βγάλει τα συμπεράσματά του, εάν υπάρχουν.

Το game -παιχνίδι είναι ένα σύστημα που συνδυάζει τεχνική, στρατηγική και τακτική, ένα επαναλαμβανόμενο παιχνίδι εννοιών που διέπεται από κανόνες. Ωστόσο, σε ποιο βαθμό καθορίζει ο θεατής το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του;

Η τέχνη που ενσωματώνει διαδικασίες και μεθόδους όμοιες με εκείνες ενός παιχνιδιού, σας υπόσχεται μια δίκαιη παρτίδα - τουλάχιστον για αρχή.

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν συνδέσει την εννοιολογική τέχνη, το παιχνίδι στρατηγικής, και την διαδικασία δημιουργίας ενός έργου τέχνης. Μερικές φορές η ίδια η στρατηγική, ορίζεται ως τέχνη.

Επισκεπτόμενοι την έκθεση "Anything—and nothing—is right" θα παίξετε με ένα σύνολο κανόνων που σας επιβάλλονται, θα έχετε την εμπειρία μιας μη γραμμικής ανάγνωσης με ένα βιβλίο-installation / book art. Άραγε θα υπάρξει ένα συμπέρασμα για εσάς; "Ό, τιδήποτε-και τίποτα-είναι σωστό".

ArtWall Project Space: Φωτεινή Καπίρη
Σοφοκλέους 26 10552, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας : 16.00-21:00 Τρίτη-Παρασκευή, Σάββατο 12:00-16:00
Τ 210 5248511 F 210 5248517
Website: www.theartwall.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Powered by Fresh Hotel

Έκθεση εικόνων

DIMITRIS IOANNOUANNA MANETAANNA MANETAGIORGOS TSERIONISGIORGOS TSERIONIS