«Animals»

Τζένη Μπότση Τζένη Μπότση

Η Ευθαλία Παπακώστα, άρτι αφιχθείσα από τη Νέα Υόρκη, πραγματοποιεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στη αθηναϊκή θεατρική σκηνή, επιλέγοντας το ολοκαίνουργιο έργο του Αλεξάντερ Ράιτ, «Animals», το οποίο κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη χώρα μας, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Ένα έργο με χιούμορ, τρόμο και ...σούπερ ήρωες, γύρω από τα ένστικτα για επιβίωση των ανθρώπων της πόλης.

Animals. Μια πολιτική μαύρη κωμωδία κάπου μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης.

Ο κινηματογραφιστής Γιανγκ (Στάθης Σταμουκάτος) έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τα γυρίσματα του νέου του ντοκιμαντέρ πάνω στην κοινωνική και οικονομική κρίση της χώρας. Έρχεται σε επαφή με τον Χουλκ (Μάρκος Παπαδοκωσταντάκης), ένα μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης και πρώην ναρκομανή, με σκοπό να του αποσπάσει μια καλή συνέντευξη. Τα γυρίσματα ξεκινούν. Διακόπτονται, ωστόσο, πρόωρα λόγω των μεγάλων συμφερόντων - και έτσι ο Γιανγκ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τέρατα εξουσίας (Ερρίκος Λίτσης και Θανάσης Χαλκιάς) αναγκασμένος να παίξει το παιχνίδι τους, με μόνο του στόχο να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρό του: να τελειώσει αυτή την ταινία! Η γυναίκα του (Τζένη Μπότση), μια σύγχρονη Λαίδη Μακμπέθ και η θρασύτατη κόρη τους (Ιωάννα Κολιοπούλου) του βάζουν ακόμα περισσότερα εμπόδια. Ο Γιανγκ, παρασυρμένος από φιλοδοξία και πείσμα, αποφασίζει να κερδίσει αυτήν την μάχη χρησιμοποιώντας τα όπλα των αντιπάλων του. Σταδιακά, στον κόσμο των Animals, δεν έχει άλλη επιλογή για να επιβιώσει: μεταμορφώνεται από μία άκακη νυφίτσα σε ένα αδίστακτο αρπακτικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Μετάφραση: Γιώργος Μητρόπουλος
  • Σκηνοθεσία: Ευθαλία Παπακώστα
  • Σκηνικά: Ελίνα Λούκου
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Τσούτσουβα
  • Βοηθός σκηνογράφου: Maria Galvan
  • Φωτογραφίες: Maria Galvan

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Στάθης Σταμουλακάτος, Τζένη Μπότση, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Ερρίκος Λίτσης, Θανάσης Χαλκιάς

* Η Ευθαλία Παπακώστα είναι σκηνοθέτις. Επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Στην Νέα Υόρκη σπούδασε με υποτροφία στο Bard College, υποκριτική και σκηνοθεσία, θητεύοντας κοντά στους Ντάνιελ Φις, Τομπίας Μάλερ και Τζόαν Ακαλαΐτις, Πρώτη της δουλειά ήταν το ‘Kostyas Room’, μια διασκευή βασισμένη στον Γλάρο του Τσέχωφ, το οποίο παρουσιάστηκε σε βιομηχανικό χώρο του Μανχάταν. Στις 20 Νοεμβρίου πραγματοποιεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην Ελλάδα με το νέο, άπαιχτο, έργο του Αλεξάντερ Ράιτ ‘Animals’.






Πληροφορίες
«Animals»
~ από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα,
η κωμωδία του Αλεξάντερ Ράιτ σε παγκόσμια πρώτη ~

Από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη: 18.30
Πέμπτη: 21.15
Παρασκευή: 21.15
Σάββατο: 21.15
Κυριακή: 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή
Κανονικό 12€
Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών 10€
Ανέργων 8€
Σάββατο, Κυριακή
Κανονικό 13€
Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών / Ανέργων 10€
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 75 λεπτά

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-tou-neou-kosmou/animals/#workspace

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΔΩΜΑ
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743, Αθήνα
Τ: 2109212900 / F: 2109212901
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / www.nkt.gr /

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ :
Δευτέρα - Παρασκευή 17:00 - 22:00
Σάββατο 14:00 - 22:00
Κυριακή 10:00 - 22:00
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.nkt.gr
www.facebook.com/theatroneoukosmou

Έκθεση εικόνων

Ερρίκος ΛίτσηςΙωάννα ΚολλιοπούλουΜάρκος ΠαπαδοκωνσταντάκηςΘανάσης ΧαλκιάςΣτάθης Σταμουλακάτος