Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 3644

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 22:03

Βάνα Πεφάνη: Ένας κάποιος παράδεισος..

Από τη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου επαναλαμβάνεται στο γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης η παράσταση «Ένας κάποιος παράδεισος 2» σε κείμενο και σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Ένα σκληρό, σύγχρονο έργο, βασισμένο στη ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε η ηθοποιός.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Στο θέατρο CORONET συνεχίζεται για έκτη χρονιά το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker, σε διασκευή Αναστασίας Παπαστάθη και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Τη φετινή χρονιά τον άνθρωπο των σπηλαίων ενσαρκώνει ο Ζήσης Ρούμπος, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό με την πολύ πετυχημένη εκπομπή του MEGA «Κάψε το σενάριο» και η αυθόρμητη υποκριτική του ικανότητα έκανε το Βλαδίμηρο Κυριακίδη να τον ξεχωρίσει και να του δώσει με εμπιστοσύνη τη σκυτάλη στο νέο Caveman, που συνεχίζει ακάθεκτος για έκτη χρονιά! Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρωταγωνιστής.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Τατιάνα Λύγαρη, η πολυπράγμων ηθοποιός, σκηνοθέτης και δημιουργός του μοναδικού τρενο - θέατρου στον κόσμο (Το τρένο στο Ρουφ), μας ταξιδεύει με τα καινούρια "δρομολόγια" του και μας προτείνει 'Επιστροφή στην Αφετηρία'. 

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ο Βασίλης Βασιλικός, πολυγραφότατος και δημοφιλής συγγραφέας, μας παρουσιάζει τρία βιβλία του (8 ½, ΕΑΜ και Όναρ Ημερόφαντον), σε μια σύντομη ανασκόπηση της διαδρομής του στα δύσκολα χρόνια της εξορίας, αλλά και τις δημιουργικές στιγμές της λογοτεχνίας.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ένα νησί μέσα στην πόλη. Η Αρλέτα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αγαπημένη καλλιτέχνης και απέριττος άνθρωπος, ανήσυχο πνεύμα και σπάνιο ταλέντο. Μας καλωσόρισε στο σπίτι της, μας φίλεψε, μας άνοιξε την καρδιά της. Μας εντυπωσίασε με την δύναμη της σκέψης της και την ειλικρίνεια της έκφρασής της. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε και γι'αυτό (και όχι μόνο) την ευχαριστούμε θερμά!

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός φιλοξενεί δύο νέους Έλληνες σολίστ, που συνεχίζουν τις σπουδές τους στη Γερμανία, δίνοντας παράλληλα ρεσιτάλ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τον τσελίστα Μιχάλη Χόιπελ και τον πιανίστα Μάρκο Κώτσια.

Ο Μιχάλης Χόιπελ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση σε ηλικία 5 ετών. Μεταξύ πολλών επιτυχιών, το 2011 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, όπου κάνει Master στην τάξη του καθηγητή Arto Noras. Παίζει σε ένα βιολοντσέλο κατασκευασμένο το 1723 από τον David Tecchler. Ο Μάρκος Κώτσιας γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και άρχισε το πιάνο σε ηλικία 13 ετών, με καθηγητή τον Γιώργο Ιωαννίδη. Μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, εισήχθη με υποτροφία στη Μουσική Ακαδημία της Στουτγάρδης στην τάξη του Andre Marchand, ενώ από το 2011 είναι διπλωματούχος Κ.Α. Klavier (Diplom).

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 16:37

Γιώργης Χριστοδούλου: Flâneur

Ο Γιώργης Χριστοδούλου κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι με την Αρλέτα, ενώ είναι απόφοιτος Δραματικής Σχολής. Έκτοτε παρέμεινε πιστός στην ενασχόληση του με το τραγούδι και τη σύνθεση, δημιουργώντας μια αξιόλογη καριέρα. Η νέα δισκογραφική δουλειά του «Flâneur», ακολουθεί μια διαδρομή άκρως περιπλανητική που οδηγεί σε 10 πρωτότυπα ισπανόφωνα και γαλλόφωνα κομμάτια + 1 ορχηστρικό. Μια μουσική εκδρομή που στις αποσκευές της μεταφέρει τις εμπειρίες ενός «επαγγελματία σουλατσαδόρου».

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 10:47

Αλέξανδρος Κοέν: «Η νύχτα της Ιγκουάνα»

Από τις 30 Ιανουαρίου 2012 η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων αναμετράται με το ελάχιστα παιγμένο στην Ελλάδα έργο του Τεννεσσή Γουίλλιαμς «Η νύχτα της Ιγκουάνα».
Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Εταιρεία Αργώ της Αιμιλίας Υψηλάντη.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Από Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και για λίγες παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Θέατρο Γκλόρια, ανεβαίνει το έργο "Ο Μυστηριώδης Mr. LOVE", που γράφτηκε το 1997 από την Αγγλίδα Karoline Leach, σε μετάφραση Γιώργου Βάλαρη, σκηνοθετημένο από την Λιλλύ Μελεμέ, με τους Νίκο Ψαρρά και Νικολέτα Βλαβιανού. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη που μας έδωσαν οι δύο ταλαντούχοι πρωταγωνιστές.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 01:47

Λένα Κιτσοπούλου: «Χαίρε Νύμφη»

Η Λένα Κιτσοπούλου, ανήσυχη και πολυσχιδής προσωπικότητα, γράφει, σκηνοθετεί, παίζει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, τραγουδά, ζωγραφίζει, δημιουργεί ασταμάτητα. Βραβευμένη συγγραφέας, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, πολυτάλαντη καλλιτέχνης. Συναντηθήκαμε με την δραστήρια ηθοποιό και σκηνοθέτιδα της επερχόμενης παράστασης του Θεάτρου Τέχνης «Χαίρε Νύμφη», η οποία μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη και μας μίλησε εφ' όλης της ύλης.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Σελίδα 1 από 3