Σάββατο, 07 Μαρτίου 2009 02:15

Πρόσκληση Συμμετοχής στο video art festival "μηδέν" (Προθεσμία 31/3/2009)Το video art festival μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν εγκαίρως τις συμμετοχές τους για το φετινό πρόγραμμα προβολών, το οποίο θα φιλοξενηθεί, όπως και τις 3 προηγούμενες χρονιές, σε δημόσιους χώρους και πλατείες στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2009.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
* Δεν υπάρχουν θεματικοί ή άλλοι περιορισμοί, με εξαίρεση τη διάρκεια του έργου, που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.
* Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
* Προθεσμία  υποβολής αιτήσεων και έργων: 31η Μαρτίου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Στην 5η διοργάνωση του, το Festival Μηδέν θα έχει επετειακό χαρακτήρα, γιορτάζοντας 5 χρόνια παρουσίας στον εικαστικό χώρο. Για το 2009, εκτός από το βασικό πρόγραμμα, σχεδιάζονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
1. μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο  ?Transforming the ordinary? (μεταμορφώσεις του συνηθισμένου)
2. μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο ?Strange thoughts? (περίεργες σκέψεις)
3. ένα αφιέρωμα στο videodance
4. μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο ?Urban (R)evolutions?
5. Ειδικά για την ενότητα ?Urban (R)evolutions?, το festival Μηδέν καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να στείλουν, εκτός από βίντεο, και αυτόνομες στατικές εικόνες (μέχρι 10 για κάθε συμμετέχοντα) μέσω e-mail, με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου που θα προβληθεί σε μορφή slide-show σε ανοιχτούς χώρους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι στατικές εικόνες μπορεί να είναι φωτογραφίες, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, φωτομοντάζ, κολάζ, σχέδια, τρισδιάστατα γραφικά, αρχιτεκτονικές προτάσεις κλπ, με επεμβάσεις στο αστικό τοπίο, προτάσεις εικαστικής παρέμβασης στην πόλη κ.α. Οι υποβαλλόμενες εικόνες θα πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα (την ευθύνη για το copyright αναλαμβάνει αποκλειστικά ο καλλιτέχνης), σε ανάλυση όχι μικρότερη από 800x600pixels, 72dpi, tiff, jpg ή bmp. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να στείλουν μαζί με τις υποβαλλόμενες εικόνες τα πλήρη στοιχεία τους και ένα σύντομο βιογραφικό μέσω e-mail με τίτλο μηνύματος Urban-stills στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Προθεσμία  υποβολής εικόνων: 15 Μαΐου 200

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλούμε να προωθήσετε αυτή την πληροφορία σε καλλιτέχνες που θεωρείτε ότι το έργο τους ταιριάζει σε αυτές τις κατηγορίες.

Για διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στον σχετικό δικτυακό τόπο: www.festivalmiden.gr