Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 02:39

Πρόσκληση συμμετοχής στο Athens Fringe Festival 2009

Η Εταιρεία Πολιτισμού «Σύνθεση» σε συνεργασία με το Edinburgh Festival Fringe, διοργανώνει το Athens Fringe Festival 2009 τον ερχόμενο Ιούλιο. Ακολουθώντας την δοκιμασμένη συνταγή των Fringe στοχεύουν στην ανάδειξη νέων, ταλαντούχων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, απ? την Ελλάδα και το εξωτερικό σε κάθε μορφή τέχνης. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια προσπάθεια να δημιουργηθεί το πρώτο off-Athens festival, στα πρότυπα των πόλεων του εξωτερικού όπου ο θεσμός ήδη λειτουργεί με επιτυχία.

To Fringe ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του?40 σαν μια εναλλακτική πρόταση στο πρόγραμμα του επίσημου θεατρικού φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Η συνταγή αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με αποτέλεσμα το 2008 στον 62o πλέον χρόνο του, να κοπούν 2,6 εκατομμύρια εισιτήρια για 31,000 παραστάσεις σε 247 διαφορετικά venues.

Act for Fringe: Συμμετέχοντας αλλάζω την πόλη
Σας καλούμε να παρέμβετε δημιουργικά στην πόλη της Αθήνας με happeninings, installations, performances,θέατρο δρόμου και άλλες δράσεις που στόχο θα έχουν την αλληλεπίδραση με το χώρο και τους περαστικούς, την καλλιτεχνική και ακτιβιστική χαρτογράφηση της πόλης.
Επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε με καλλιτέχνες, ακτιβιστές, κινήσεις πολιτών, συλλόγους και ΜΚΟ και γενικά με οποιονδήποτε πιστεύει πως με την δράση του μπορεί να αλλάξει για μια εβδομάδα την Αθήνα.
Μας ενδιαφέρουν οι ιδιαίτερες σχέσεις που μπορεί να συν-υπάρχουν στην τέχνη, την αρχιτεκτονική, το τοπίο, το ανθρώπινο σώμα, τη φιλοσοφία, την οικολογία και την τεχνολογία, και που μπορούν να σχετιστούν με την έννοια της πόλης σε όλες της τις εκφάνσεις.

Τα δρώμενα αυτά θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2009 και θα αποτελέσουν τον προπομπό της έναρξης του Athens Fringe Festival 2009.

Περιμένουμε τις προτάσεις σας ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 210 33 90 447

Περισσότερες πληροφορίες στον σχετικό δικτυακό τόπο.