Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 21:21

«Ελλάδα- Κύπρος- Ρουμανία» συναντιούνται σε Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Βουκουρέστι

Γράφτηκε από την 

 

«Ελλάδα- Κύπρος- Ρουμανία» συναντιούνται σε Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Βουκουρέστι

Εγκαίνια Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, 19.30 μ.μ.
Μουσείο "Prof. Dr. Nicolae Minovici, Βουκουρέστι.

Η Melenia Art Gallery μαζί με το Μουσείο Arta Populara "Prof. Dr. Nicolae Minovici Ρουμανίας παρουσιάζουν Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Έργων Ζωγραφικής, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, στο Βουκουρέστι, υπό την αιγίδα των Πρεσβειών Ελλάδας και Κύπρου στη Ρουμανία, καθώς και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Στόχος αυτής της έκθεσης είναι η προώθηση κοινών πεδίων και νοοτροπιών τριών χωρών Ρουμανίας - Ελλάδας και Κύπρου, μέσω της συνύπαρξης νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες. Η έκθεση θα τους δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, αναζητήσεις, εμπνεύσεις και τάσεις στη σύγχρονη τέχνη. Οι καλλιτέχνες μέσα από τα έργα τους θα παρουσιάσουν τα κοινά σημεία αναφοράς τους, το κοινό παρελθόν τους αλλά και θα καταθέσουν τη «διαφορετικότητα τους».

Αυτή η πολιτιστική εκδήλωση θα προσπαθήσει να φέρει στο ρουμανικό και όχι μόνο κοινό τη δημιουργική τέχνη καλλιτεχνών από τη Ρουμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο και να ενισχύσει τους δεσμούς και τη συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνών τους.

Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες είναι οι Mircea Nechita, Mirela Iordache, Delia Lungan, Maia Stefana Oprea, από την Ρουμανία, οι Νικόλας Αντωνίου, Ευγενία Βασιλούδη, Σήλια Φιλίππου από Κύπρο και Χρήστος Ευσταθίου, Νάντια Ράπτη, Άρης Στοίδης, Ζωή Πανέ, Ευαγγελία Τάκα και Στέφανος Σουβατζόγλου από Ελλάδα.

Κριτική των έργων από την κα Λαμπρινή Μπενάτση, Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, MA of Arts University of Essex, U.K.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη μελωδία του γνωστού σαξοφωνίστα, Louis Palomino.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης : Maran Gas, Κύριος Media Partner Pro TV
Media Partner Radio Romana - Χορηγοί: Ελληνο-Ρουμάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Orfeas real estate, Cabinet Avocat Tzanos, Dirent, Tita Associates, Nea Ellada, Alexandrion Group, Olympos sweets, Meditteranea, Grafish design, Chipita, Deco Studio.

Διάρκεια έκθεσης: 19 -29 Οκτωβρίου 2017

Τηλ. επικοινωνίας σχετικά με το Δ.Τ: 6944 600 839.

Η Melenia Art Gallery είναι η πρώτη Ελληνική Gallery Έργων Τέχνης στο Βουκουρέστι. Στόχος της είναι η παρουσίαση αξιόλογων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης. www.meleniagallery.com

Έκθεση εικόνων


Λαμπρινή Μπενάτση

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχω ΜΑ στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας και είμαι Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχω εργαστεί στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων – 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων όπου ήμουν υπεύθυνη των εκθέσεων, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των ξεναγήσεων του Μουσείου. Έχω διδάξει στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και στο δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων. Το 2010 από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ εκδόθηκε το βιβλίο Φωτοποιήματα σε φωτογραφίες – ποίηση του δημοσιογράφου Γιώργου Δουατζή και κείμενα δικά μου. Το 2012, σε κείμενα δικά μου, εκδόθηκε από το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου ο κατάλογος της έκθεσης: Σύγχρονη Τέχνη, Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης. Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών AICA HELLAS. Εργάζομαι ως ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων.