Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 21:27

Ανακοίνωση βραβείων από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στην ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τα ετήσια βραβεία του σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους για βιβλία έκδοσης 2015.

Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book) για την εικονογράφηση και για το κείμενο:Σωτήρης Tριβιζάς (κείμενο) – Ίρις Σαμαρτζή (εικονογράφηση), Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, εκδόσεις Διάπλαση.

Ευχαριστούμε πολύ και συγχαίρουμε τον Σωτήρη Τριβιζά την Ίρις Σαμαρτζή αλλά και τους υπόλοιπους δημιουργούς που βοήθησαν στην δημιουργία μιας άψογης έκδοσης.
Οι άλλοι συνδημιουργοί του βιβλίου είναι ο σημαντικότερος νέος μουσικοσυνθέτης Δημητρής Μαραμής, ο εξαιρετικός τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης και ο αγαπημένος ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας Για μας που προσπαθούμε να αναδείξουμε το βιβλίο μέσα και από την τέχνη της μουσικής και της αφήγησης, η αρτιότητα της έκδοσης οφείλεται σε όλους τους δημιουργούς που συμμετείχαν καθ΄ένας με τον δικό του τρόπο! Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε και την Ναταλία Καπατσούλια που ήταν υποψήφια σε άλλη κατηγορία (εικονογράφηση) με το βιβλίο "Της μουσικής το παραμύθι" της Σπυριδούλας Μπιρπίλη .... και να συγχαρούμε ξανά την Ίριδα Σαμαρτζή για την 2η υποψηφιότητα της στην κατηγορία εικονογράφηση με το βιβλίο ‘’Ερωτόκριτος’’ της Κατερίνας Μουρίκη και Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη!