Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 18:51

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικών

Γράφτηκε από  Δ

Το British Council με την υποστήριξη της Microsoft διοργάνωσε με επιτυχία για πρώτη χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του οργανισμού, Δεξιότητες Ζωής: Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών τους με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα της Microsoft «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έχει αναπτύξει η εταιρία για την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει και να τιμήσει το έργο Ελλήνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επιτυχία τους τον 21ο αιώνα.

Η τελική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Athens Science Festival. Παρουσιάστηκαν οι πέντε καλύτερες δράσεις και οι διακριθέντες διαγωνίστηκαν για τις 3 πρώτες θέσεις. Οι παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών αξιολογήθηκαν βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως είναι η χρήση τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε, η εμπλοκή μαθητών με στόχο την ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ζωής, η διαθεματικότητα, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου στη μαθησιακή διδασκαλία.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους:
• Αναστασία Ανδρίτσου, Head of Programmes and Partnerships, British Council,
• Σοφία Παπαδημητρίου, Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,
• Ειρήνη Καρέτα, Lead Trainer του Προγράμματος του British Council Life Skills,
• Κώστας Δημητρίου, Microsoft Expert Educator Trainer – Microsoft, Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού,
• Βασίλης Οικονόμου Microsoft Εxpert Εducator, Εκπαιδευτήρια Δούκα

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στον Δημήτριο Ράμμο με την εργασία «Ψηφιακή βόλτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά» ο οποίος δήλωσε: «Η διάκριση της "Ψηφιακής Βόλτας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά" είναι η επιβράβευση μιας συλλογικής δουλειάς που έγινε με προσήλωση, ενδιαφέρον για το κοινωνικό γίγνεσθαι και υπευθυνότητα.

 Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Σταματίου και Κυριάκος Περιμένης με την εργασία «Future Class - Το Δέντρο της Ζωής». Όπως ανέφεραν οι ίδιοι: «Η αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία κρίνεται πολύ σημαντική για μας, γιατι μας παρέχει την δυνατότητα μιας πιο εξατομικευμένης και εμπλουτισμένης μαθησιακής εμπειρίας για τους μαθητές μας.

Την τρίτη θέση ο Γεώργιος Φιλιππούσης με το «Ποιος φοβάται το διαδίκτυο;» οπού δήλωσε : «Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών με θέμα Δεξιότητες Ζωής με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο και υποστήριξε η Microsoft Hellas έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν καινοτόμες δραστηριότητες προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας, προς όφελος των μαθητών/τριών.

 Την τέταρτη θέση μοιράστηκαν η Στέλλα Δασκαλάκη με το «Η Ποίηση μέσα από τις Νέες Τεχνολογίες» και η Εμμανουέλα Μαυροπούλου με το «Ο Γύρος του Κόσμου: Το Μουσικό Ταξίδι των Παιδιών». Το βραβείο Educators Choice κέρδισε ο Χρήστος Σαμαράς με την εργασία «Στρόβιλο-Εναλλάκτης».

 Οι συμμετέχοντες αξίζουν συγχαρητήρια τόσο για την διάκρισή τους όσο και για το συνεχές εκπαιδευτικό τους έργο και αποτελούν έμπνευση για την συνέχιση του προγράμματος. Όλες οι παρουσιάσεις καθώς και οι συμμετοχές είναι διαθέσιμες για τους εκπαιδευτικούς στην παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών www.educatornetwork.com επιλογή learning activity.