Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 00:38

Τίτλοι τέλους για τον Michael Jackson

Γράφτηκε από τον 

Ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους ανθρώπους στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, ο Michael Jackson μας άφησε με ανακοπή όπως ανακοινώθηκε σε ηλικία 50 χρονών... Απο τη μία όλοι λίγο πολύ ξέραμε ότι δεν θα έχει επιτυχή κατάληξη ο γενικός πειραματισμός με το σώμα και το χρώμα του απο την άλλη όλοι ελπίζαμε να φύγει γερασμένος και σε σύνταξη. Να θυμίσω ότι αυτή την περίοδο ήταν κλεισμένος για τεράστιες συναυλίες στο Λονδίνο, αρκετές απο τις οποίες ήταν ήδη Sold Out.

Ο Michael Joseph Jackson γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958 στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών και μόλις σε ηλικία 11 ετών άρχισε την τεράστια καριέρα του. Αρχικά ως μέλος των Jackson 5 (μαζί με τα τέσσερα από τα οχτώ αδέρφια του) και στη συνέχεια solo μέχρι και τις μέρες μας. Οι επιτυχίες του μεγάλες και διαχρονικές, όπως επίσης και τα προσωπικά του προβλήματα. Εκκεντρικός, μοναχικός, αντι-δημοσιογραφικός, με τεράστια κόμπλεξ για την εμφάνιση του και σκληρές κατηγορίες που έφτασαν ως την παιδεραστία.

Την δεκαετία του '80 αλλά και του '90 ήταν ικανός να ξεσηκώσει πόλεις ολόκληρες μόνο και μόνο με έναν περίπατο του στους δρόμους της. Να δημιουργήσει κύμματα ξέφρενου ενθουσιασμού με τις μοναδικές του χορευτικές φιγούρες και φυσικά τα αγαπημένα του τραγούδια.

Παρόλα αυτά, ο Michael Jackson υπήρξε μέχρι σήμερα ο βασιλιάς της pop αφού κανείς ακόμα δεν κατάφερε να τον ...αντικαταστήσει. H σημασία του Michael τεράστια για την ιστορία της Pop Μουσικής, με το Billie Jean να ειναι το πρώτο βίντεο κλιπ έγχρωμου καλλιτέχνη που παίχτηκε στο MTV, το Album Thriller να κατέχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών ενώ έχει μπει δύο φορές στο Rock n Roll Hall of Fame και συνεχίζει να ειναι ο άνθρωπος με το ακριβότερο βίντεο κλίπ (Scream) όλων των εποχών ( 7 εκατομμύρια δολάρια!). Η λίστα συνεχίζεται και δεν έχει τελειωμό. Ποιος δεν θυμάται το Moonwalk βηματισμό του, ή το Black & White με το απίστευτο για την εποχή Morfing videoclip!

Καλό ταξίδι Μichael

Πηγή πληροφόρησης: Reuters, Los Angeles Times and the Associated Press

Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 48HFP - Και του χρόνου! 48HFP News! »