Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 23:51

«Εν Πτήσει» Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Στις 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά θα παρουσιαστεί το έργο του Χρυσόστομου Φουντή τουριστικού, πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος υπό την αιγίδα της UNESCO και θα τιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στην παρουσίαση του έργου του θα παραστούν οι συνεργάτες του επιχειρηματίες, ξενοδόχοι και πολιτικοί καθώς και πλήθος προσκεκλημένων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση εναέριας φωτογραφίας «Εν πτήσει Χρυσόστομος Φουντής» περιλαμβάνει 100 πίνακες αεροφωτογραφίας ειδικά τοποθετημένους σε κορνίζες και καμβάδες. Μεγάλο μέρος των φωτογραφιών της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε ειδική συλλεκτική έκδοση λευκώματος.

 

4

Ελπίζουμε ότι η προβολή των πτήσεων σε προτζέκτορα θα δώσει τη διάσταση των συναισθημάτων που κατείχαν τον καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια αποτύπωσης των τοπίων στο φακό του.

1

Η όλη προβολή του έργου του θα υποστηριχθεί από Ελληνικά και Κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρώτη προβολή των Ελληνικών τοπίων και αρχαίων μνημείων με τα μάτια και το φακό του Χρυσόστομου θα αποτελέσει την απαρχή μιας γενικότερης διάδοσης του μοναδικού μας πλούτου και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε την τιμητική έκδοση του φωτογραφικού του έργου το οποίο θα κοσμεί όλα τα αρχαιολογικά μουσεία και μνημεία του τόπου.

3

 Βιογραφικό Σημείωμα:
¨Ο Χρυσόστομος (Μάκης) Φουντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και μεγάλωσε σε μία εξαιρετική οικογένεια, πνευματική που του μετέδωσε ιδιαίτερες αξίες και ήθος.

Υπήρξε ανήσυχο παιδί με ιδιαίτερη κλίση στα σπορ και τις ξένες γλώσσες. Τελείωσε τη Γαλλική Ακαδημία με ειδικότητα στη διερμηνεία και τη μετάφραση. Συνέχισε στο Παρίσι σπουδές Marketing και ασχολήθηκε με μία άλλη του μεγάλη αγάπη τη ζαχαροπλαστική.

Στην Ελλάδα εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες, απέκτησε δικές τους επιχειρήσεις αλλά η έλξη του στους αιθέρες ως μοτοαεροαθλητής από τα 20 του ήταν αυτό που τον κέρδιζε μέρα με τη μέρα.

Στα 28 του χρόνια έκανε αυτό που έλεγε περήφανος πάντα «το χόμπυ του επάγγελμα». Το καλλιτεχνικό του ταλέντο, η εμμονή του στη λεπτομέρεια, στον ιδανικό φωτισμό και η λατρεία του για την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό τον καταξίωσαν πολύ νωρίς στο χώρο της αεροφωτογραφίας όπου έκανε εξαιρετικές συνεργασίες.

Εργάστηκε για αρχαιολογικές υπηρεσίες, μεγάλα δημόσια έργα, τουριστικές μονάδες, εργοστάσια, εταιρείες με φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, τεχνικές εταιρείες μεσιτικά γραφεία και ιδιώτες.
Η συμβολή του στη διαφήμιση, την τουριστική προώθηση και την απεικόνιση της εξέλιξης κάθε μεγάλου έργου ήταν σημαντική και μοναδική.

Ο Χρυσόστομος Φουντής υπήρξε ο μοναδικός μοτοαεροπτεριστής αεροφωτογράφος. Οι λήψεις του ήταν πάντα φροντισμένες όσον αφορά στο φωτισμό, τις καιρικές συνθήκες, το κατάλληλο ύψος, αψηφώντας τον κίνδυνο προκειμένου να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε και για επιχειρηματίες της Κύπρου, την οποία λάτρεψε και συχνά την παρομοίαζε με την Κρήτη, μια ακόμα μεγάλη του αγάπη που ήταν και το μέρος της καταγωγής του.

Μεγάλο του όνειρο και κύριο μέλημα του ήταν να αφήσει έργο για την Ελλάδα με σκοπό να γνωρίσουν όλοι σε κάθε μέρος του πλανήτη τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας του.

Το έργο του αναγνωρίστηκε από την UNESCO της οποίας υπήρξε μέλος και ιδιαίτερα το υλικό του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο θα αναλάβει την έκδοση πολυτελούς λευκώματος που θα διανέμεται σε όλα τα αρχαιολογικά μουσεία και μνημεία του τόπου μας.

Όσοι τον γνώριζαν μιλάνε για έναν ανοιχτόκαρδο, θετικό και γεμάτο αγάπη άνθρωπο. Ήταν πολύ ευτυχισμένος με την οικογένεια του και πολύ περήφανος για τα παιδιά του στα οποία μετέδωσε την αγάπη του για την Κρητική παράδοση και κουλτούρα.

Ο Μάκης σκοτώθηκε εν πτήσει εν ώρα εργασίας στα 44 του χρόνια στις 18 Αυγούστου 2013 στην Καρδίτσα.

Εγώ προσωπικά, η σύζυγός του θέλω να τον ευχαριστήσω για τα 22 μοναδικά χρόνια συντροφικότητας που μοιραστήκαμε και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που υπήρξε και θα υπάρχει στη ζωή μου...