Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 16:02

O χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες: Έκθεση Γλυπτικής της Αγγέλικας Κοροβέση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής της Αγγέλικας Κοροβέση με τίτλο «Ο χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στις 18:30.

Πρόκειται για μία συνομιλία της σύγχρονης γλυπτικής με την αρχαία. Tην έκθεση θα εγκαινιάσει ο Αν. Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κος Κώστας Τζαβάρας.

Η έκθεση αποτελείται από 19 έργα σύγχρονης γλυπτικής, τοποθετημένα δίπλα σε μόνιμα εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαιότητας. Η πολυβραβευμένη γλύπτρια διερευνά και μελετά πρωταρχικές έννοιες/δομές της ανθρώπινης ιστορίας μέσα από τους ήχους της γλώσσας και τη διαλεκτική σχέση έννοιας και υλικών. Η παρουσίαση των έργων της σε έναν τέτοιο χώρο προτείνει έναν περίπατο στον πολιτιστικό πλούτο της γλυπτικής ανά τους αιώνες, μπροστά σε έργα Ελλήνων δημιουργών.

Την επιμέλεια και το γενικό συντονισμό της έκθεσης έχει ο Αν. Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού, κα Αλεξάνδρα Χριστοπούλου, κα Βασιλική Δρούγα και κα Δέσποινα Καλεσοπούλου. Επιστημονικός Συνεργάτης είναι ο κος Δημήτρης Παυλόπουλος Επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: ekpaideyo.gr/ 2/6/13 11:05