Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 09:48

Ο Κώστας Παρθένης στον Πόρο

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Μια έκθεση με έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη εγκαινιάζεται στις 11 Μαΐου 2013 στο νησί του Πόρου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού, όπου θα φιλοξενείται έως τις 28 Μαΐου.

Την έμπνευση, πρωτοβουλία, επιμέλεια και διοργάνωση της έκθεσης έχει ο Ποριώτης λογοτέχνης Γιάννης Σουλιώτης, ενώ την επιμέλεια η διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί CitronneΤατιάνα Σπινάρη–Πολλάλη και ο ζωγράφος και καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Μιχάλης Μανουσάκης.

Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου τριάντα έργα του μεγάλου ζωγράφου που έζησε και δημιούργησε στον Πόρο, ανοίγοντας νέους δρόμους με τη ζωγραφική του στη σύγχρονη ελληνική τέχνη, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.

Την έκθεση πλαισιώνουν έργα των Παναγιώτη Τέτση, Μιχάλη Μανουσάκη, Άγγελου Αντωνόπουλο, Δημήτρη Μυταρά, Ανδρέα Νικολάου, Σωτήρη Σορόγκα, Δημήτρη Γέρου, Κώστα Σπυριούνη, Μερόπης Πρέκα.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί για τους κατοίκους, τους επισκέπτες μας και τους περίοικους μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν εκτός από το θρησκευτικό έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη που κόσμησε την Μητρόπολη Αγίου Γεωργίου του Πόρου, και το κοσμικό του έργο.
Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, πριν τα εγκαίνια, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας στην οικία Σπύρτζη, όπου και διέμενε ο Παρθένης, και το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά τη λειτουργία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πόρου.