Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 16:04

3η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος στο Κιάτο Κορινθίας

Γράφτηκε από την 

Με θέμα την "Εκδίκηση" διοργανώνεται φέτος η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος στην Σικυώνα (Κιάτο). Από τις 24 έως και τις 28 Αυγούστου η κορινθιακή πόλη θα μας προσφέρει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αναλόγια, γλυπτική εγκατάσταση, φόρουμ νέων, εργαστήρια, συζητήσεις αλλά και συμπόσια.

Στα πλαίσια της φετινής συνάντησης το παρόν θα δώσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο και από κάθε μορφή τέχνης. Αναφορικά, η εικαστικός Καλλιόπη Λεμού θα αναπτύξει την γλυπτική εγκατάσταση «Esperia» ενώ ο γερμανικός θίασος International Dreamshot Company θα παρουσιάσει την παράσταση «Η εκδίκηση του Αχιλλέα» του Τζόναθαν Σέι, σε σκηνοθεσία Φράνκ Ράντατζ.

Ο Ιταλός ηθοποιός Πάολο Μουζίο συμμετέχει με την «Έρημο» του Κάρλο Μικελστέτερ ενώ παράλληλα θα υπάρξει επίδειξη μεθόδων και εργαστήρια από μεγάλα ονόματα του θεάτρου όπως ο  Ρώσος ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος του Κέντρου Μέγιερχολντ της Μόσχας, Αλεξέι Λεβίνσκι, ο Πολωνός Γιαροσλάβ Φρέτ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι καθώς και  ο Κινέζος καθηγητής παραδοσιακής όπερας της Κεντρικής Ακαδημίας Θεάτρου του Πεκίνου Τσεν Γκανγκ.

Το ελληνικό θέατρο θα αντιπροσωπεύσουν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου με τον μονόλογο «Μεσονύκτιον», ενώ ο θεατρικός συγγραφέας Μάριος Ποντίκας θα παρουσιάσει σε μορφή αναλογίου το νέο έργο του «Χλιμίντρισμα».

Τέλος, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, ο οποίος υπογράφει και την καλλιτεχνική διεύθυνση, αναλαμβάνει την σκηνοθεσία μιας νεότερης εκδοχής του "Προμηθέα Δεσμώτη" που θα παρουσιαστεί από το θέατρο "Άττις" ενώ παράλληλα θα συμμετέχει και στα εργαστήρια.

Όλα τα δρώμενα θα παρουσιαστούν στις σταφιδαποθήκες ΑΣΟ, στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, στη Βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Νικολάου, στο Αρχαίο Θέατρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Τουριστικό περίπτερο.