Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 19:05

Η μεγαλύτερη Μαντολινάτα του κόσμου στο Ηράκλειο

Γράφτηκε από την 

Με 359 μαντολίνα, ισάριθμους οργανοπαίχτες και υπό την οργανωτική ευθύνη του Μιχάλη Μαρακομιχελάκη διοργανώθηκε η μεγαλύτερη μαντολινάτα του κόσμου στο Ηράκλειο.

Η Μαντολινάτα πραγματοποιήθηκε στον ειδυλλιακό χώρο της πλατείας Αγίας Αικατερίνης, με την εκκλησία του προστάτη της πόλης Άγιου Μηνά να δεσπόζει πάνω από τους μαγευτικούς ήχους των 359 μαντολίνων αλλά και του πολυάριθμου κόσμου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και πανελλήνια ενεργοποίηση, ο εμπνευστής της ενέργειας Μιχάλης Μαρακομιχελάκης κατάφερε να συγκεντρώσει 359 συνολικά οργανοπαίκτες  καταρρίπτοντας πιθανόν ένα παγκόσμιο ρεκόρ αφού το μόνο που απομένει είναι η επιβεβαίωση των υπευθύνων του Guiness ούτως ώστε να μπει και επίσημα πλέον το Ηράκλειο στο βιβλίο των ρεκόρ.

Οι συμμετέχοντες οργανοπαίχτες είχαν σαν μοναδική υποχρέωση να παίξουν μουσική πάνω από επτά λεπτά. Λίγο ματά τις 21:30 το βράδυ, μουσικοί και μαέστρος έσπασαν το ρεκόρ με συμβολικά κομμάτια όπως "Η ωδή στη χαρά" από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, που είναι και ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς κι έναν κλασικό κρητικό σκοπό, το σιγανό πεντοζάλη.