Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 12:02

Art Athina 2011: Ένα Στάδιο γεμάτο Τέχνη

Γράφτηκε από τον 

To Art Magazine βρέθηκε χθες στα εγκαίνια της Art Athina 2011, της 17ης διοργάνωσης του θεσμού που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού αλλά και φορέων του πολιτισμού. Η ART-ATHINA θεσμοθετήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης το 1993 και είναι μία από τις παλαιότερες φουάρ της Ευρώπης, ενώ φέτος πραγματοποιείται από τις 12 μέχρι τις 15 Μαϊου 2011 στο Κλειστο Π. Φαλήρου (Γήπεδο Τάε Κβον Ντο).

DSC_0004

40 πολιτιστικοί φορείς και περίπου 60 γκαλερί συμμετέχουν στην μεγάλη έκθεση "που συσπειρώνει σε εποχές ύφεσης τους πρωταγωνιστές του εικαστικού γίγνεσθαι και αποτελεί μοχλό ανάπτυξης" όπως εκτιμά ο διευθυντής της Αλέξανδρος Στάνας. Εν καιρό κρίσης, οι τιμές των έργων ξεκινούν απο 300? ενώ οι φοιτητές του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας σατίρισαν την κατάσταση τυπώνοντας δικά τους χαρτονομίσματα στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι χαρακτικής που έστησαν στον χώρο της έκθεσης. Και φέτος η παρουσία της videoart είναι έντονη, από τα ?Μυστικά ταξίδια? με έξι βίντεο από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μέχρι τους ?Εικαστικούς διαλόγους? της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

DSC_0030

Εντυπωσιακή ήταν για μια ακόμη χρονιά η προσέλευση του κοινού που γέμισε το στάδιο και δημιούργησε ένα έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή. Καταφέραμε να βρεθούμε εντός της έκθεσης με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας, όμως η ταλαιπωρία γρήγορα έδωσε την θέση της στην οπτική ικανοποίηση αφού τα έργα ήταν εκατοντάδες και τα περισσότερα εξ αυτών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ενημερωθήκαμε επιπλέον για οργανισμούς και φορείς, για τα προγράμματα των μουσείων, για φεστιβάλ και Biennale σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ συνομιλήσαμε και με απόφοιτους της ΑΣΚΤ.

art-athina-port

Το σίγουρο είναι ότι οι 3 ώρες της πρώτης ημέρας - και με μερικές χιλιάδες επισκέπτες στο χώρο - δεν έφτασαν, οπότε το ραντεβού ανανεώνεται για το Σάββατο που η έκθεση ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι!

Το Art magazine θα ενημερώνει το παρόν άρθρο με φωτογραφικό υλικό από την έκθεση και με επιπλέον νέα όταν αυτά προκύπτουν. Μείνετε συντονισμένοι!


Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.