Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010 12:36

Ελληνίδα Ποιήτρια σε Off Broadway παραγωγή.

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Η Διεθνώς Βραβευμένη ποιήτρια Δέσποινα Κονταξή από την Ελευθερούπολη Καβάλας κατάφερε να καταλάβει μία θέση σε Off Broadway παραγωγή.

Ο λόγος για τη μετάφραση της "Ορέστειας" του Αισχύλου στην αγγλική γλώσσα και η πρωτοποριακή απόδοση του έργου. Ο τρόπος με τον οποία απέδωσε το έργο η ποιήτρια στην αγγλική, κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε η αφορμή να συνεργαστεί με το Διεθνώς Βραβευμένο σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζιδη ο οποίος έχει ανεβάσει πολλές πετυχημένες παραστάσεις ανά τον κόσμο. Το έργο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου στο Kirk Theater της Νέας Υόρκης και να περιοδεύσει σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής.

Λίγα λόγια για την ποιήτρια.

Η Δέσποινα Κονταξή έχει πάρει αρκετές διακρίσεις ανάμεσα στους οποίες είναι:

Τιμητικοί επαίνοι στον Α' Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Θάσου και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης του Δήμου Χορτιάτη το 2009, Τιμητική Διάκριση στο 5ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης, 2ο βραβείο στον 9ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό Γερμανίας, «βραβείο-μετάλλιο ευεργέτη» του Νομού Καβάλας για την προσφορά της στην προβολή του Νομού και βραβείο από το Δήμο Ελευθερούπολης που την τίμησε ως Φυσικοθεραπεύτρια και Ποιήτρια για την προσφορά της στην ποίηση και στον τόπο.

Ποιήματά της βρίσκονται στις εξής ανθολογίες: Ανθολογία 5ου Φεστιβάλ ποίησης 2009, Ανθολογία Ποίησης και ζωγραφικής 2009, Ανθολογία Δήμου Χορτιάτη με θέμα την Πέτρα 2010, έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και στα Ιταλικά

και έχουν συνοδεύσει πίνακες ζωγραφικής ή έχουν εμπνεύσει ζωγράφους ώστε να γινουν τα ίδια πίνακες ζωγραφικής.