Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 00:50

Διαγωνισμός Διηγήματος "ΛόγωΤέχνης"

Γράφτηκε από  Δ. Τύπου

http://contest.artspot.gr

Σε πείσμα όσων επιμένουν να χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη εποχή ως αντικαλλιτεχνική, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Artspot διοργανώνει διαγωνισμό λογοτεχνικής σύνθεσης. Η ανάδειξη της δημιουργικής ανάγκης των ανθρώπων για εξωτερίκευση σκέψεων και συναισθημάτων μέσω της τέχνης, αποτελεί βασικό προσανατολισμό της φιλοσοφίας της Artspot. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει την αφορμή για τους συμμετέχοντες να αποτυπώσουν μέσω του γραπτού λόγου τη σημασία της τέχνης στην καθημερινότητα.

Λέξεις αλιευμένες από διαφορετικούς χώρους της καλλιτεχνικής δημιουργίας αναμένουν να συνδυαστούν, διαμορφώνοντας λογοτεχνικά κείμενα που αναδεικνύουν τη θέση που κατέχει η τέχνη στη ζωή μας...

Από το σύνολο των διηγημάτων που θα σταλούν στο Διαγωνισμό και θα πληρούν τους Όρους Συμμετοχής, η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει, κατά την απόλυτη κρίση της, τα 6 καλύτερα διηγήματα. Οι δημιουργοί αυτών των 6 διηγημάτων θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο φορέας ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιετούν σε ειδική αυτόνομη κατηγορία του περιοδικού Art magazine.

dwra

Η Κριτική Επιτροπή

Η Κριτική Επιτροπή είναι πενταμελής και αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς και έναν εκπρόσωπο του φορέα διοργάνωσης Artspot. Τα μέλη της επιτροπής θα αξιολογήσουν αυτόνομα σε δεκαβάθμια κλίμακα όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού.

Όλη η διαδικασία θα γίνει διαδικτυακά μέσω διαβαθμισμένης πρόσβασης, που εξασφαλίζει την ανωνυμία των συμμετεχόντων και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Eλένη Γκίκα
Συγγραφέας ? Κριτικός βιβλίου
Λεία Βιτάλη
Συγγραφέας
Μάνος Κοντολέων
Συγγραφέας ? Κριτικός βιβλίου
Θανάσης Χειμωνάς
Συγγραφέας
Γιάννης Φαρσάρης
Υπεύθυνος διοργάνωσης του διαγωνισμού εκ μέρους του φορέα Artspot

Ο Διοργανωτής

Η Εταιρεία Artspot είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή του Πολιτισμού. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2009, οι δραστηριότητες της όμως ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο του 2007, με την δημιουργία της ηλεκτρονικής κοινότητας Ελλήνων Δημιουργών ?για επαγγελματίες ή ερασιτέχνες- Artspot.gr.

Ακολούθησαν ομαδικές δράσεις με συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ομαδικές εκθέσεις των μελών της κοινότητας. Το Art magazine ήταν η φυσική προέκταση του artspot.gr, πραγματοποιώντας και εισάγοντας νέα δεδομένα στον τομέα του Ηλεκτρονικού Τύπου, ενώ παράλληλα οι μουσικές επιλογές του ψηφιακού ραδιοφώνου Art.radio αποτέλεσαν μια μοναδική συντροφιά, αλλά και πηγή γνώσης για τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής.

Δήλωση συμμετοχών μέχρι 15/9!
Λάβετε μέρος Ελεύθερα στον διαγωνισμό http://contest.artspot.gr