Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 18:05

Περί Badminton o λόγος...

Γράφτηκε από τον 

Δεν έχουν περάσει 2 μέρες καλά καλά από το ξέσπασμα αντιδράσεων για κατασκευή "αυθαίρετου" στο Bandmiton με αρκετές αναφορές στον ημερήσιο Τύπο αλλά και στα τηλεοπτικά κανάλια. Πάμε όμως να δούμε τι ακριβώς έγινε και βέβαια την θέση της εταιρείας για την όλη υπόθεση που έκανε και επίσημα γνωστή σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2010.

Απόσπασμα Εφημερίδας "Πρώτο Θέμα": Έκτακτο έλεγχο στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή διενήργησαν, τη Δευτέρα, επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.), ύστερα από καταγγελία κατοίκων για ανέγερση αυθαίρετου υπαίθριου θεάτρου δίπλα στις εγκαταστάσεις του θεάτρου «BADMINTON», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Διαπιστώθηκε ότι η εκμισθώτρια εταιρεία των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Έργου "Γήπεδο BADMINTON" προέβη σε αυθαίρετη κατασκευή σκελετού στήριξης υπαίθριου θεάτρου χωρητικότητας 300 θέσεων, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη οικοδομική άδεια και μάλιστα σε έκταση που διέπεται από ειδικό καθεστώς προστασίας (β΄ ζώνη Υμηττού, ΦΕΚ 544/1978), βασιζόμενη - κατά δήλωση των εκπροσώπων της - στη σύμβαση μίσθωσης, η οποία επέτρεπε πέραν της εκμετάλλευσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την ανάπτυξη επιπλέον εμπορικών-ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. ( Όλο το άρθρο της εφημερίδας)

images_BadmintonTheaterStage

Ο Κος Μιχάλης Αδάμ δήλωσε για το ζήτημα αυτό ότι η σύμβαση της εταιρείας μου με την ?Ολυμπιακά ακίνητα? προέβλεπε εκτός από το Θέατρο, ένα εστιατόριο, ένα υπαίθριο Κινηματοθέατρο και άλλες ήπιες αξιοποιήσεις του περιβάλλοντος χώρου που συνάδουν με την ιδέα του Μητροπολιτικού πάρκου, για το οποίο τόνισε αρκετές φορές ότι παραμένει ιδέα και μόνο. Στο σημείο αυτό ο συνέταιρος του και ιδιοκτήτης του Half Note Κος Γεωργάς συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει καν σχέδιο για το πάρκο οπότε αυτόματα ό,τι πρόταση και αν κάνει η εταιρεία τους για να ?σουλουπωθεί? ο περιβάλλον χώρος, εύκολα μπορεί να μην γίνει δεκτή γιατί δεν συνάδει με το ανύπαρκτο σχέδιο του Πάρκου. Η κατασκευή αυτή του θεάτρου των 300 θέσεων όντως έγινε και ήταν μια λυόμενη εξέδρα η οποία μάλιστα από-συναρμολογήθηκε -λόγω των αντιδράσεων- εντός 3 ωρών, χρόνος ρεκόρ που απέδειξε παράλληλα ότι όντως επρόκειτο για προσωρινή και όχι μόνιμη κατασκευή.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι το Θέατρο Badminton δεν έχει λάβει Κρατική οικονομική στήριξη και ότι έχει κάνει οφείλεται καθαρά και μόνο στα έσοδα από τα εισιτήρια των παραστάσεων, "τα μοναδικά έσοδα" που έχουν όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν δεκάδες φορές στην συνέντευξη τύπου. H είδηση αυτή από μόνη της ίσως αυτόματα να απαντά στο γιατί τα εισιτήρια των παραστάσεων του Θεάτρου, κατά γενική ομολογία είναι ακριβά.

5569

Αν και γενικά επικράτησε ένταση και το κλίμα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο αυτή η συνέντευξη τύπου έκλεισε με την ανακοίνωση του προγράμματος που θα "τρέξει" στο Badminton όλο το καλοκαίρι, όχι πλέον σε εξέδρα αλλά σε τραπεζάκια τύπου παλιού θερινού σινεμά. Η εταιρεία αυτό που είχε προγραμματίσει θα το κάνει και μάλιστα πιστεύουμε ότι ίσως να έχει και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από την λυόμενη εξέδρα που δημιούργησε όλον αυτόν -τον όπως όλα δείχνουν αδικαιολόγητο- θόρυβο. Μείνετε συντονισμένοι και το Art magazine θα ανακοινώσει τις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο "Μουσικό προαύλιο" του Badminton! Σίγουρα το εισιτήριο των 20? χωρίς υποχρεωτική κατανάλωση ποτού θα δώσει σε όσους Αθηναίους παραμείνουν στην πόλη μια πραγματικά αξιόλογη και πρωτότυπη - εναλλακτική του Μουντιάλ- πρόταση!

Γενικό σχόλιο Artmagazine

Ο Κος Αδάμ αρκετές φορές δήλωσε σχετικά με τον διεθνή διαγωνισμό ?Δυστυχώς τον κερδίσαμε?. Αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα την πικρία του για το όλο εγχείρημα, απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε να κάνει ένα εγκατελημένο και τσαπατσο-δουλεμένο ακίνητο των Ολυμπιακών αγώνων ένα απο τα σημαντικότερα θέατρα της Χώρας. Από κει και πέρα, αν δεν είχε υπολογιστεί η κερδοφορία του δεν θα αγοραζόταν ποτέ απο Ιδιώτες, που μάλιστα συνεχίζουν εδώ και 4 χρόνια χωρίς Κρατική οικονομική στήριξη. Επένδυση τέτοιου ύψους, δεν γίνεται τυχαία. Ακούγοντας επιπλέον τα νούμερα που έχουν δοθεί σε ενοίκια προς την εταιρία ?Ολυμπιακά Ακίνητα? διαισθάνομαι ότι η όλη συμφωνία ήταν μεγάλο κελεπούρι.

Αρκεί μόνο να ρίξετε μια ματιά στο τι πληρώνει το μοναδικό Λυρικό Θέατρο της χώρας (Ε.Λ.Σ) σε Ιδιώτη (το ακριβώς ανάποδο δηλαδή σενάριο) για ενοίκια κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας και να το συγκρίνετε με τα αντίστοιχα 2.500.000? που έχουν δοθεί τα τελευταία 4 χρόνια από το Θέατρο Badminton. (για συνολική έκταση 30 στρεμμάτων εντός πάρκου).

Βέβαια τι να κάνεις το καλό ενοίκιο όταν έχεις οικονομική κρίση και ταυτόχρονα δεν σε αφήνουν να αναπτυχτείς και να δεις το επιχειρηματικό σου όνειρο τελειωμένο; Όταν δεν μπορεις να κάνεις προσωρινό καλοκαιρινό θέατρο που προβλέπεται από την συμφωνία ή ολα τα υπόλοιπα στο περιβάλλοντα χώρο;

Τα πράγματα φαίνονται να είναι δύσκολα για το Θέατρο, που όμως δείχνει την διάθεση να το παλέψει με ακόμα περισσότερη δουλειά. Είναι γενικά παραδεκτό ότι τα θεάματα είναι τα πρώτα που πλήττονται σε μια οικονομική κρίση και ευχόμαστε το πρόσφατο καλό δείγμα του εισιτηρίου των 25? για την παράσταση του "Thriller" να το ξαναδούμε σύντομα και τελικά να βοηθήσει το Θέατρο Badminton να ορθοποδήσει. Αν μάλιστα γίνει κάποιου είδους θαύμα και λάβει σοβαρή επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού τότε μάλλον επιβάλλεται το εισιτήριο να παραμείνει σε αυτά τα πλαίσια.

Ευχόμαστε to "Thriller" του Θεάτρου να έχει αίσιο τέλος!

Υ.Γ.: Έχουμε πραγματικά μεγάλη περιέργεια για το εγχείρημα του ?Μουσικού προαύλιου?. Λέτε να δούμε παρέες κρεμασμένες από τα δέντρα με μπύρες απ' το περίπτερο, κάτι λίγο από βραχάκια Λυκαβηττού δηλαδή;

Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.