Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 19:05

5o CrashFest: "Ένας πόλος δημιουργίας για νέες γενιές, με συνθήκες σχεδόν απαγορευτικές"

Γράφτηκε από  Δήλωση: Νίκου Γιαννόπουλου

"Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε ένα CRASHFEST εισπράττουμε μια μεγάλη ικανοποίηση. Φέτος όμως εισπράξαμε κάτι περισσότερο καθώς συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλη απήχηση έχει η διοργάνωση μας στο εξωτερικό. Λάβαμε συμμέτοχες από 33 Σχολές, από 17 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι καταφέραμε να υλοποιήσουμε την 5η μας διοργάνωση με συνθήκες σχεδόν απαγορευτικές. Φέτος δεν πρέπει να μιλάμε για εθελοντισμό αλλά για αυτοθυσία. Είναι η φτωχότερη διοργάνωση, που όμως παρόλα αυτά κατάφερε να μην εκπέσει των φιλοδοξιών της. Δεν ζητάμε τα εύσημα γιατί ο πολιτισμός είναι για μας ανάγκη κι όχι μια περιττή πολυτέλεια που μπορούμε να αφαιρέσουμε από την ζωή μας προκειμένου να την συμμαζέψουμε οικονομικά, σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών. Είναι επίσης και μια δράση αισιοδοξίας για το δύσκολο παρόν μας αλλά και για το μέλλον μας.

Είναι και μια πράξη αντίστασης σε όσους θεωρούν ότι η φτώχεια θα μας στερήσει ανάλογες απόλαυσης. Γιατί ελπίζουμε ότι το CRASHFEST θα είναι μια από τις μικρές σπίθες για να ξεπεράσουμε τα παλιά, για να επικοινωνήσουμε με το καινούργιο, με το νέο. Ένας πόλος δημιουργίας για νέες γενιές που θα στιγματίσουν το πολιτιστικό μας μέλλον όπως και άλλες γενιές παλαιοτέρα.

Ευχόμαστε ολόψυχα τα επόμενα χρόνια να μιλάμε για τις γενιές του 2000 και του 2010 και να εξαίρουμε τα επιτεύγματα τα τους."

Νίκος Γιαννόπουλος
Υπεύθυνος Διοργάνωσης