Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009 12:45

1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Προθεσμία 20/11/2009)Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, των Επίτιμων Προξένων της Γαλλίας στο Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα και σε συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο», διοργανώνει, επ? ευκαιρίας του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, από 30 Σεπτεμβρίου έως 20 Νοεμβρίου, με θέμα: « Φωτογραφίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας στη Βόρειο Ελλάδα »

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους (ηλικίας από 15 ετών και άνω) και έχει σαν στόχο την ανάδειξη δημιουργικής δουλειάς, τη δυνατότητα έκφρασης μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και φυσικά τη διάκριση και την άμιλλα.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι προσφορά της εταιρίας Cyprus Airways και πρόκειται για δύο αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Παρίσι-Θεσσαλονίκη.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα βραβεύσει επίσης δύο ακόμα συμμετέχοντες, θα τιμήσει δε με ειδικό βραβείο νέου ταλέντου έναν συμμετέχοντα ηλικίας 15 έως 25 ετών.
Τέλος, η απονομή των βραβείων καθώς και οι φωτογραφικές δουλειές που θα διακριθούν, θα παρουσιαστούν σε μια ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο». Πληροφορίες/Συμμετοχές: 2310 821 231 εσωτερικό 104 (Μαριάνθη Πάσχου)
Και στους δικτυακούς τόπους:
-του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης www.ift.gr -του περιοδικού « Φωτογραφικό Είδωλο » www.photoeidolo.gr
-του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη www.consulfrance-salonique.org

"Πολιτιστική κληρονομιά" με την ευρύτερη έννοια, τόσο υλική πολιτιστική κληρονομιά (κτίρια, μνημεία ...) όσο και πνευματική (έργα, άτομα ...) που συνέβαλαν στη λάμψη του γαλλικού πολιτισμού στη Βόρειο Ελλάδα.

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Στρατού 2Α, Τ.Θ. 18104, 54007 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310821231