Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 18:35

Διαγωνισμός shoot_it 2009 (Προθεσμία μέχρ 20/11/09)

Τα Μουσεία Κινηματογράφου και Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία παραγωγής και διαχείρισης πολιτιστικών γεγονότων Locomotiva, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Ινστιτούτου Νεολαίας, δημιούργησαν έναν ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό φωτογραφίας και ταινίας μικρού μήκους, αποκλειστικά με τη χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου. H ιδέα ενός διαγωνισμού εικόνας, που βασίζεται στην αμεσότητα του κινητού τηλεφώνου και τη δημιουργική του χρήση ως μέσο έκφρασης έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το shoot_it απευθύνεται σε νέους ηλικίας έως 25 ετών, στο νεανικό και δυναμικό αυτό κοινό, που χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο σαν πολυμηχανή, αγαπά την τέχνη του video και τη φωτογραφία.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος είτε ατομικά είτε σε ομάδες, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των ατόμων.

Το διαγωνιστικό αντικείμενο περιλαμβάνει:

Α. Ταινίες μικρού μήκους με μέγιστη διάρκεια τα 5 λεπτά.

Β. Φωτογραφίες ή σειρά φωτογραφιών (μέγιστος αριθμός: 3 φωτογραφίες).

Tο θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: ''Η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων. Διώξε τη ΒΙΑ - Βάλε ΦΑΝΤΑΣΙΑ και εκφράσου δημιουργικά!''

Υποβολή των συμμετοχών γίνεται μέσω του διαδικτυακού χώρου του διαγωνισμού (www.shootit.gr) έως και την 20η Νοεμβρίου 2009, ενώ οι διακριθείσες συμμετοχές θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα.

 

Τα Βραβεία του διαγωνισμού είναι:

Α. ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Οι νικητές του πρώτου και του δεύτερου βραβείου θα λάβουν χρηματικά έπαθλα 3.000? και 1.500? αντίστοιχα και από μία ψηφιακή κορνίζα LG F7000S-PN.

Β. ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι νικητές του πρώτου και του δεύτερου βραβείου θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 2.000? και 1.000? αντίστοιχα και από μία ψηφιακή κορνίζα LG F7000S-PN.

 

Οι 3οι νικητές κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν από ένα κινητό LG Viewty Smart GC 900.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

T: 210 6430683

F: 210 6430686

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.shootit.gr

P: Ταχ. Θυρίδα 13743, Αθήνα

 

Διοργανωτές:

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Locomotiva