Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 23:05

Πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας για το Βόρειο Πήλιο (Προθεσμία: 30/9/2009)1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα: «ΒΟΡΕΙΟ ΠΗΛΙΟ ? ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ» Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης Ορεινού Βορείου Πηλίου και υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κάρλας, του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου και της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης & Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας διοργανώνει τον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας για το έτος 2009, με 1ο, 2ο και 3ο βραβείο. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και είναι αφιερωμένος στο ευαίσθητο αλλά και σπάνιο οικοσύστημα του Βόρειου Πηλίου. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενημέρωση προς το ευρύ κοινό και η ευαισθητοποίηση του, για το τελευταίο φυσικό απόθεμα της πηλιορείτικης φύσης. Οι όροι για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό είναι οι εξής:

1. Το θέμα της φωτογραφίας είναι τα τοπία του Βορείου Πηλίου. Ως Βόρειο Πήλιο θεωρείται η περιοχή που περικλείεται από τη νοητή γραμμή που ενώνει τους οικισμούς Πουρίου, Βενέτου, Κ. Κερασιάς και της Παναγίας Λέσχιανης.
2. Η φωτογραφία μπορεί να είναι: α) Είτε από αναλογική μηχανή (φιλμ), είτε από ψηφιακή. Στην περίπτωση της ψηφιακής φωτογράφησης δεν επιτρέπεται η ψηφιακή παρέμβαση εκτός αν κρίνει ο φωτογράφος ότι το επιλεχθέν θέμα προσβάλλεται από αντικείμενα που δεν ταιριάζουν με το θέμα όπως π.χ. καλώδια ΔΕΗ, κάδοι απορριμμάτων κλπ. Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται η προσθήκη οποιουδήποτε θέματος ή αντικειμένου καθώς επίσης και οποιουδήποτε χρωματική αλλοίωση ή παρέμβαση. β) η χρήση φίλτρων κατά τη φωτογράφηση επιτρέπεται. Αποκλείονται φωτογραφίες από κινητά ή videocamera γ) το μέγεθος της να είναι 25εκ. x 38 εκ. με μια ανοχή ±1εκ. δ) το χαρτί πρέπει να είναι φωτογραφικό και όχι από printer inject ή plotter ή laser printer ή θερμικής εξάχνωσης.
3. Οι φωτογραφίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σύλλογο με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο αποφασίσει (π.χ. διαδίκτυο, ετήσιο ημερολόγιο κλπ.) χωρίς να θεμελιώνεται από την προβολή οποιοδήποτε δικαίωμα του φωτογράφου ή τρίτου προσώπου υπό τη μόνη προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται πάντα το όνομα του φωτογράφου.
4. Για συμμετοχή στο διαγωνισμό τα στοιχεία των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να αναγράφονται όπισθεν και κάτω δεξιά της κάθε φωτογραφίας και να κρύβονται με κολλημένο χαρτί μεγέθους 10 εκ. x 15 εκ. και τα απαραίτητα στοιχεία του κάθε διαγωνιζόμενου είναι: το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, και ο αριθμός του τηλεφώνου του(σταθερό ή και κινητό, εφ? όσον υπάρχει). Επίσης θα υπάρχουν και εμφανή στοιχεία όπως ο τίτλος του θέματος της φωτογραφίας και η τοποθεσία του εικονιζόμενου τοπίου της φωτογραφίας.
5. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν τα εξής βραβεία:
* ο πρώτος ένα κιτ στούντιο φλας της αγγλικής εταιρείας BOWENS που περιλαμβάνει: i) 2 στούντιο φλας ESPRIT GEMINI 125 ii) δυο ομπρέλες 90 cm iii) 2 τρίποδες 3 m iv) 2 τσάντες μεταφοράς προσφορά της εταιρείας Χ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ κ ΣΙΑ ΕΕ, Ορμινίου 9, ΤΚ 115 28 ΑΘΗΝΑ *ο δεύτερος μία φωτογραφική μηχανή NIKON D 60 (DSLR) με το φακό της (προσφορά του Πολ. & Εξ. Συλλόγου Κερασιωτών ν Πηλίου) *o τρίτος μια φωτογραφική μηχανή Digital Compact ΝΙΚΟΝ COOLPIX S220 προσφορά της εταιρείας Δ. & Ι. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕ Ζεφύρου 44 Π. Φάληρο 175 64 ΑΘΗΝΑ β Επίσης στους τρεις επόμενους νικητές θα δοθούν 3 έπαινοι.
6. Κάθε διαγωνιζόμενος θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει με 3-5 φωτογραφίες.
7. Οι φωτογράφοι των 30 πρώτων φωτογραφιών οφείλουν (αν χρειαστεί) να προσκομίσουν στο σύλλογο είτε το αρνητικό είτε το ψηφιακό αρχείο της φωτογραφίας που έχει επιλεγεί στην μεγαλύτερη ανάλυση.
8. Η ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού είναι η 20/7/2009 και η ημερομηνία λήξης η 10/10/2009.
9. Οι βραβευθέντες θα ανακοινωθούν 20 μέρες μετά τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης συμμετοχής των στο διαγωνισμό, δηλαδή την 31/10/2009.
10. Η απονομή των βραβείων και των επαίνων θα γίνει στις 1/12/2009 στον πρώην κινηματογράφο «Αχίλλειο» στο Βόλο. Οι καλύτερες 100 φωτογραφίες θα εκτεθούν από 1/12/2009 μέχρι 10/12/2009 στον ίδιο χώρο.
11. Οι συμμετέχοντες συναινούν όπως τα στοιχεία τους που αναγράφονται στο πίσω μέρος των φωτογραφιών θα χρησιμοποιηθούν από το σύλλογο και τα αρμόδια πρόσωπα με στόχο τη δημιουργία αρχείου. Η εισαγωγή των στοιχείων αυτών σε αρχείο δεδομένων έχει σκοπό τη μελλοντική επικοινωνία μαζί τους. Το αρχείο αυτό θα κρατηθεί για διάστημα 3 μηνών από τη λήξη του διαγωνισμού. Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κάθε ενδιαφερόμενος, απευθυνόμενος εγγράφως προς το σύλλογο, διατηρεί το δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης, μεταβολής ή/ και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, βάσει του άρθρο 11-13 του νόμου 2472/1997.
12. Τα έπαθλα είναι αυστηρώς προσωπικά και δεν ανταλλάσσονται με άλλα, ούτε εξαργυρώνονται με χρήματα.
13. Η κριτική επιτροπή θα είναι τριμελής αναγνωρισμένου κύρους.
14. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και αποδεικνύει τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος.
15. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν στη διεύθυνση: Γαρέφη 4, 38222, Βόλος, (τηλ. 6947214670) με ένδειξη: για το διαγωνισμό «Βόρειο Πήλιο- ένα σπάνιο οικοσύστημα» με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και την 30/9/2009.
E-mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.