Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 23:59

Διεθνής Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής (Προθεσμία 25/5/2009)Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών τους «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας 2009», οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε.,  προκηρύσσουν διεθνή διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής, με θέμα: «Ο Πλανήτης Γη, το σπίτι μας».

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων ηλικίας  από 6 έως 15 χρόνων, από χώρες της Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Οι μαθητές  καλούνται να ζωγραφίσουν με χρώματα, αισθήματα και αγάπη τον Κόσμο που μας περιβάλλει, τον Πλανήτη, τη Γη μας, που στηρίζει έναν πολιτισμό,  εκφράζει και προστατεύει τον άνθρωπο και όλα τα έμβια πλάσματα της μάνας Φύσης.

Οι εκπαιδευτικοί και πολιτιστικοί Φορείς που θα ήθελαν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν  να στείλουν μέχρι 25 ζωγραφιές  των μαθητών τους.

Οι ζωγραφιές θα πρέπει να κατατεθούν ομαδικά ανά Σχολείο, αργότερα μέχρι 25 Μαΐου 2009, στη διεύθυνση:

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310/291519 ή 2310/291720, fax:2310/291733

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν ειδικοί επιστήμονες, καθηγητές Ανωτάτων Σχολών, ζωγράφοι, κριτικοί τέχνης, παιδαγωγοί.

Με τις επιλεγμένες από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ζωγραφιές, οι οργανωτές του διαγωνισμού αναλαμβάνουν να οργανώσουν Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας» το Μάρτιο του 2010, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις ή χώρες, εφόσον υπάρξουν προτάσεις φιλοξενίας της Έκθεσης, σε κατάλληλους χώρους και ημερομηνίες.

Η Έκθεση απευθύνεται σε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, σε εκπαιδευτικούς όλων βαθμίδων, σε στελέχη πολιτιστικών Φορέων και βέβαια στο ευρύτερο κοινό.

Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο εκτύπωσης ενός έγχρωμου, δίγλωσσου επιτραπέζιου Ημερολογίου του 2010, με επιλεγμένες ζωγραφιές των μαθητών, εφόσον υπάρξει χορηγός, που θα κυκλοφορήσει στη σειρά των εκδόσεων των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.