Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 13:48

Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης "ΦΙΛΩΝΑΣ" (Προθεσμία 30/3/2009)Οι 33οι Διαγωνισμοί στην ποίηση, απευθύνονται σε μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης Εσωτερικού, Κύπρου και Απόδημου Ελληνισμού.

Σκοπός: Αφ΄ενός η ανίχνευση ταλαντούχων νέων και αφ? ετέρου η ενεργοποίηση του μαθητή να μεταφέρει καθημερινές προσλαμβάνουσες στο χαρτί, στην παλέτα, στη φωτογραφία,  που θα γίνουν αφορμή να αναδειχθούν  όχι μόνο  δεξιότητές του αλλά και να αποφορτιστεί από την πίεση καθημερινών καταπιέσεων μεταφέροντας γνώσεις, εμπειρίες  και προβληματισμούς του γύρω από κοινωνικά θέματα, αλλά και  επικοινωνώντας   με άλλα άτομα παράλληλων ενδιαφερόντων.

Θέματα:

Α. Ελεύθερο θέμα, ανεξάρτητα χρόνου δημιουργίας του, για όλους τους τομείς

Β. Ειδικό θέμα: Σύγχρονοι προβληματισμοί.  Στο μαθητή δίνεται η ευχέρεια  να αναπτύξει τις απόψεις του  με έμμετρο ή ελεύθερο ποιητικό λόγο σε θέματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο. π.χ. περιβαλλοντικά θέματα,  θέματα που αφορούν τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα όπως παιδεία, πολιτισμός, τρόπος σκέψης των  νέων, η συμβίωση των ελλήνων με τους μετανάστες  κ.λ.π.

Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να λάβει μέρος με έως τρία ποιήματά του για κάθε μία από  τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες. κατηγορίες

Χρόνος υποβολής δικαιολογητικών, έως τις 30 Μαρτίου 2009

Περισσότερες πληροφορίες στον σχετικό δικτυακό τόπο.