Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 17:08

Διεθνής διαγωνισμός δημιουργικότητας "Μπαρναούλ - Θεσσαλονίκης. Γέφυρα Φιλίας" (Προθεσμία 30/4/2011)Το Κρατικό Μουσείο Τέχνης του Αλτάι (Ρωσία), το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), σε συνεργασία με το γραφείο της επικράτειας του Αλτάι για διεθνείς και διαπεριφερειακές σχέσεις, ανακοινώνει τη διοργάνωση διεθνούς διαγωνισμού δημιουργικότητας με τίτλο: «Μπαρναούλ ? Θεσσαλονίκη. Γέφυρα Φιλίας». Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία των Πληροφοριακών και Εκπαιδευτικών Κέντρων «Ρωσικό Μουσείο: Ψηφιακό Παράρτημα» του Ρωσικού Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης στο Μπαρναούλ και στη Θεσσαλονίκη.
Γενική ιδέα του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες από το Μπαρναούλ (Ρωσία) την ιστορία, τις πολιτιστικές παραδόσεις και τα τουριστικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), καθώς και οι φίλοι, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, την πρωτεύουσα της επικράτειας του Αλτάι. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταλόγου άλμπουμ, η δημοσίευση έργων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργώντας μια εικονική έκθεση στο Διαδίκτυο.

Στόχοι διαγωνισμού:
Η επέκταση του διεθνούς πολιτιστικού χώρου.
Η εμφύσηση της αγάπης για την πατρίδα και η εισαγωγή στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και της χώρας τους.
Η συνεργασία των Πληροφοριακών και Εκπαιδευτικών Κέντρων «Ρωσικό Μουσείο: Ψηφιακό Παράρτημα» του Μπαρναούλ και της Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση των ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.
Η διάδοση των ιστορικών και πολιτιστικών αξιών στη νέα γενιά.
Η ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων.

Διαγωνιζόμενοι:
Στο διαγωνισμό επιτρέπονται οι συμμετοχές από παιδιά, από σπουδαστές σχολών Καλών Τεχνών και στούντιο τέχνης, από κάθε ενήλικα λάτρη της τέχνης και των εικαστικών.

Υποψηφιότητες:
Εικόνα της πόλης μου και κλασική αρχιτεκτονική.
Ιστορία της πατρίδας μου σε μύθους και θρύλους.
Κάθε υποψηφιότητα προϋποθέτει τρία βραβεία στις κατηγορίες ηλικιών:
μέχρι 14 ετών,
15 ? 18 ετών,
18 ετών και άνω.

Ημερομηνίες:
Ο διαγωνισμός διαρκεί από τον Δεκέμβριο 2010 έως τις 30 Απριλίου 2011.
Υποβολές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Μαρτίου 2011.

Όροι διαγωνισμού:
Εκτέλεση σε οποιαδήποτε ζωγραφική τεχνική.
Σύντομη περιγραφή της εικόνας σας σε λογοτεχνική μορφή: η ιστορία του χώρου που απεικονίζεται, τα γεγονότα που φιλοξένησε κλπ.
Μέγεθος  εργασίας - Α3, χωρίς ματ, 1 ή 2 σελίδες τυπογραφικού κειμένου (μέγεθος γραμματοσειράς 12 pt, διάστημα 1).
Συμπλήρωση στην πίσω πλευρά της εργασίας: του τίτλου εργασίας, της τεχνικής , το ονοματεπώνυμο του δημιουργού, την ηλικία του δημιουργού, το σχολείο/σχολή, τον αριθμό τηλεφώνου.

Τα έργα θα γίνονται δεκτά στη διεύθυνση:
Εθνικής Αμύνης 2, ΤΚ 546 21, Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Μπαρναούλ ? Θεσσαλονίκη. Γέφυρα Φιλίας» με ημερομηνία έως 20 Μαρτίου 2011.
Για τις πληροφορίες τηλεφωνήστε: (2310) 233897, 277010.

Κριτήρια αξιολόγησης:
Να ταιριάζει με το θέμα, τους στόχους και τους σκοπούς του διαγωνισμού.
Να τηρεί τους όρους του διαγωνισμού.
Να διακρίνεται από πρωτοτυπία και γνώση του θέματος.

Αποτελέσματα και βραβεία:
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθούν τον Απρίλιο του 2011.
Η βράβευση των νικητών θα γίνει τον Μάιο του 2011. Τα καλύτερα έργα θα συμπεριληφθούν στο Ίδρυμα Παιδικής Τέχνης του Κρατικού Μουσείο Τέχνης της επικράτειας του Αλτάι και ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί περιοδεύουσα έκθεση, η οποία θα εκτίθεται σε πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης και της περιοχής.