Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 16:44

Εικαστικός Διαγωνισμός από το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών ΗρακλείουΣε μια σπουδαία πρωτοβουλία προχωράει το Μουσείο Eικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, θεσπίζοντας ετήσιο διαγωνισμό για τη βράβευση του καλλίτερου εικαστικού έργου δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους καλλιτέχνες που κατάγονται ή διαμένουν στην Κρήτη, με μοναδική προϋπόθεση την εγγραφή τους στο αντίστοιχο επιμελητήριο.

Παράλληλα με την βράβευση ,το μουσείο θα εκθέτει  επί δίμηνο  τα έργα που θα έχουν πάρει μέρος στο διαγωνισμό τα οποία θα μπορούν να πωλούνται ελεύθερα από τους καλλιτέχνες στους φιλότεχνους.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στους στόχους του Μουσείου για την προβολή των Κρητών καλλιτεχνών και πιστεύουμε ότι θα δώσει πρόσθετες δυνατότητες και αφορμές αλλά και εφαλτήριο για την ανάδειξή τους κάτι που δεν γίνεται σήμερα στο βαθμό που θα έπρεπε και που βεβαίως το αξίζουν.

Πληροφορίες πιο συγκεκριμένες για τον διαγωνισμό και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα αναρτηθούν εντός των προσεχών ημερών στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα  www.heraklionvisualarts.gr (νέα - ειδήσεις) επίσης θα δίδονται από το τηλ. 6944525822