Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 21:49

Φωτογραφικός διαγωνισμός "Είμαι σε πόλεμο με το προφανές" (Προθεσμία 20/12/2010)?Φοβάμαι ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι απ? όσους φαντάζομαι που μπορούν να εκτιμήσουν την φωτογραφία μόνο σαν ένα παραλληλόγραμμο με ένα αναγνωρίσιμο αντικείμενο στο κέντρο του.  Δεν τους ενδιαφέρει τι είναι γύρω από το αντικείμενο, φτάνει τίποτα να μην παρεμβάλλεται μ? αυτό. Ακόμα και μετά απ? όσα έμαθαν από τον Winogrand και τον Friedlander, εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν. Σέβονται την δουλειά τους επειδή τους έχουν πει ότι είναι σημαντικοί καλλιτέχνες, αλλά το μόνο που θέλουν να βλέπουν είναι μια εικόνα με έναν άνθρωπο ή ένα αντικείμενο στο κέντρο. Θέλουν κάτι προφανές. Η τυφλότητά τους φαίνεται όταν ξεφύγει από κάποιον η λέξη «στιγμιότυπο». Η ασχετοσύνη μπορεί πάντα να κρύβεται πίσω από το «στιγμιότυπο». Η λέξη ποτέ δεν είχε κάποιο νόημα. Είμαι σε πόλεμο με το προφανές.?
W. Eggleston

ΤΙ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η αινιγματική ρήση του William Eggleston, που μπορεί να διαβαστεί αλλά το κυριότερο να αποδοθεί φωτογραφικά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, θέτει το ευρύ πλαίσιο του νέου Χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού.
Σας παρέχουμε πλήρη ελευθερία θεματικής επιλογής και ζητάμε μόνο να επιχειρήσετε την δική σας φωτογραφική ερμηνεία της πιο πάνω ρήσης.
Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, δεν δημοσιεύουμε κατευθυντήριες φωτογραφίες όπως κάνουμε συνήθως.
Επίσης σας επισημαίνουμε να μην εγκλωβιστείτε σε μια αναζήτηση γύρω από το στυλ του Eggleston αλλά να μείνετε πιστοί στους φωτογραφικούς τρόπους έκφρασης που έχετε έως τώρα καλλιεργήσει.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία! Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον .