Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 21:08

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2011 - Αλληλεγγύη στον Πλανήτη (Προθεσμία 14/2/2011)Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (ΓΙΑ) και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις Γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργανώνουν διαγωνισμό ανοιχτό σε όλους τους Έλληνες μαθητές και φοιτητές.

Η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα στα πλαίσια της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, η οποία κάθε χρόνο εορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, με επίκεντρο τη Διεθνή Ημέρα της Γαλλοφωνίας. Η Εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 14 έως τις 20 Μαρτίου 2011.

Η κεντρική ιδέα της φετινής χρονιάς είναι να προσφέρουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν πάθος με τη γαλλική γλώσσα να παίξουν με τις λέξεις έχοντας πλήρη ελευθερία έκφρασης, προκειμένου να αναδειχθεί ο πλούτος της σε νεωτερισμούς, ποίηση και επινοητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε σε διεθνές επίπεδο είναι η αλληλεγγύη. Καθένας θα μπορεί να εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη γαλλική γλώσσα, ως τρόπο κοινωνικών σχέσεων, προσωπικής έκφρασης και πρόσβασης στην κοινωνία των πολιτών και στον πολιτισμό.

Οι 10 λέξεις, που επιλέχθηκαν από τη Γενική Αντιπροσωπεία για τη Γαλλική Γλώσσα και τις Γλώσσες της Γαλλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας (DGLFLF), για να αναδείξουν το θέμα της αλληλεγγύης είναι οι ακόλουθες:

avec, accueillant, agapes, complice, cord?e,
ch?ur, harmonieusement, fil, main, r?seauter

Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον .