Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 18:58

Κaos: Ανοιχτή πρόσκληση για εικαστικούς, σκηνογράφους, performers, sound artists και αρχιτέκτονες (Προθεσμία έως 25/10/15)

Η καλλιτεχνική ομάδα Pixel 13 (Γαλλία) και η πολιτιστική εταιρεία Ανάμεσα στους Μέρμηγκες (Aθήνα/Λάρνακα) αναζητούν 5 καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο project kaos.

Μια γειτονιά της Αθήνας, γίνεται αφορμή της συνεργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι σε διάρκεια δέκα (10) ημερών θα δουλέψουν συλλογικά, θα πειραματιστούν με διαφορετικά ήδη καλλιτεχνικής έκφρασης, θα αλληλεπιδράσουν με τους κατοίκους της περιοχής μέσα από συζητήσεις και συνεντεύξεις και θα δημιουργήσουν μία site-specific παρουσίαση σαν αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας.

To kaos θα φιλοξενήσει εικαστικές παρεμβάσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και δράσεις ανοικτές στο κοινό, όπως σεμινάρια, artists meetings καλλιτεχνών και open session.

Σημείο αναφοράς της καλλιτεχνικής έρευνας και ανταλλαγής, αποτελεί η ίδια η γειτονιά που εν τέλει θα επιλεγεί μιας κι απώτερος στόχος είναι:

  • Να ερευνηθεί και να καταγραφεί η γειτονιά σε κοινωνικό επίπεδο: η σχέση των κατοίκων με τη γειτονιά, η διάδραση με άλλες περιοχές της Αθήνας, αλλά και η διαμόρφωση του συγκεκριμένου αστικού τοπίου σε αντίθεση ή/και σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης
  • Να αποτυπωθεί αυτή η έρευνα σε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει αληθινές ιστορίες των κατοίκων της, στιγμιότυπα της καθημερινόητας της περιοχής αλλά και την καλλιτεχνική ματιά των συμμετεχόντων

Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι μια σειρά δράσεων δωρεάν και ανοικτές στο κοινό & τους περαστικούς και θα αποτελείται από μια οπτικοακουστική / ψηφιακή εγκατάσταση η οποία θα προβάλλεται στο εξωτερικό κτιρίων της γειτονιάς, καθώς και ταυτόχρονες live site specific καλλιτεχνικές δράσεις.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε όπως στείλετε δείγμα δουλειάς (οπτικοακουστικό υλικό), καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στα ΑΓΓΛΙΚΑ.
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής βιογραφικών: 25/ 10/ 2015
Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: Ελένη Βλάχου, Project Coordinator /Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
Πρακτικές πληροφορίες:

  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά / Γαλλικά
  • Λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού, έχει προβλεφθεί μια συμβολική αμοιβή για όλους τους συμμετέχοντες καθώς και κάλυψη των εξόδων μετακίνησης & φαγητού για τις ημέρες υλοποίησης του project.

Πρόγραμμα:

  • 27 Οκτωβρίου 2015: Ανακοίνωση της τελικής ομάδας καλλιτεχνών που θα συνεργαστούν με τους Pixel 13.
  • 28- 29 Οκτωβρίου 2015: Προπαρασκευαστική Συνάντηση καλλιτεχνών
  • 30 Οκτωβρίου 2015: Πρώτη ανοιχτή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, από την ομάδα Pixel 13 και την πολιτιστική εταιρεία Ανάμεσα στους Μέρμηγκες.
  • 27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 2015: Κλειστά σεμινάρια καλλιτεχνών, επιτόπια έρευνα στη γειτονιά
  • 4 Δεκεμβρίου: Παρουσίαση στο κοινό
  • 5 Δεκεμβρίου: Artists Meeting