Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 11:44

Ανοιχτή Συμμετοχή από το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου (Προθεσμία μέχρι 10 Ιουλίου 2009)

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» διοργανώνει τις φετινές εκδηλώσεις με σκοπό να παρουσιάσει ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα του μουσείου. Ένα ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας βραχιόλι με το όνομα «Γέφυρα». Το Βραχιόλι «Γέφυρα» είναι σύμβολο γονιμότητας και πήρε το όνομα του από τη φυσική μετάβασης του κοριτσιού σε γυναίκα μέσα από την εγκυμοσύνη.
Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε τον κόσμο των τεχνών, την μουσική με τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο με τον χορό, το σύγχρονο με την παράδοση.
Με αφορμή το αφιέρωμα αυτό, το Μουσείο μας προκηρύσσει ανοιχτή συμμετοχή για όλους με θέμα «Η Γέφυρα». Μπορείτε να λάβετε συμμετοχή με οποιοδήποτε μέσο επιθυμείτε (ζωγραφική, σχέδιο, κατασκευή, βίντεο, φωτογραφία, ποίημα, κ.α) μέχρι 10 Ιουλίου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
"Τεντώσου, γέφυρα, πάρε θέση, δοκάρι απερίφραχτο, βάσταξε αυτόν που σου εμπιστεύονται. Εξουδετέρωσε ανεπαίσθητα την αστάθεια του βήματός του, αν όμως κλονίζεται, κάνε τον να σε αντιληφθεί και, σαν ένας θεός του βουνού, εκσφενδόνισέ τον στη στεριά."
Φραντς Κάφκα- Η γέφυρα

- Δεν υπάρχει περιορισμός υλικών. Τα μεγαλύτερα έργα που γίνονται δεκτά είναι το μέγεθος Α3. Αν θέλετε να συμμετάσχετε με έργο μεγαλύτερο εως και 1 μέτρο θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας να σας ενημερώσουμε για την επάρκεια του χώρου.
- . Δεχόμαστε κατασκευές και γλυπτά μικρού μεγέθους, όχι μεγαλύτερα από 60 εκατοστά. Αναλαμβάνετε τη μεταφορά στο κατάστημα και σε περίπτωση αποστολής της κατασκευής δε φέρουμε ευθύνη για τυχών ζημιές.
- Βίντεο. Δεχόμαστε βίντεο μόνο σε μορφή DVD-PAL ή ασυμπίεστο σε CD σε μορφή .avi. Το βίντεο να μη ξεπερνάει τα 5 λεπτά.
- Δεχόμαστε μόνο τυπωμένες φωτογραφίες. Διαστάσεις 15Χ10εκ. έως και 20Χ30εκ.
- Ποίημα (ως 30 στίχους) ή κείμενο εώς και 500 λέξεις.
Δεχόμαστε προτάσεις σας αν θέλετε να στείλετε κάτι που δεν εμπεριέχεται στην λίστα.
Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να λάβει μέρος με 1 έργο από κάθε σειρά. Παράδειγμα μπορεί να λάβει κάποιος συμμετοχή ταυτόχρονα στο σχέδιο και στη φωτογραφία. Σε αυτή την περίπτωση η επιτροπή μπορεί να επιλέξει 1 από αυτά μόνο σε περίπτωση που το σύνολο των έργων που θα σταλούν θα ξεπερνάει το προσδοκώμενο αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος.
Θα προτιμούσαμε να στέλνατε τη δημιουργία σας καδραρισμένο, ή τελαρωμένο, ή με οποιοδήποτε τρόπο θα επιθυμούσατε εσείς να παρουσιαστεί. Σε περίπτωση που αποσταλεί χωρίς κάδρο, θα σας παρακαλούσαμε έστω, να έχει τοποθετηθεί πάνω σε κάποιο χαρτόνι για να μην υπάρχει ενδεχόμενη φθορά του έργου. Από εκεί και ύστερα θα παρουσιάσουμε τα έργα με τρόπο που θα επιλέξουμε εμείς. Μη ξεχάσετε στο πίσω μέρος του έργου σας (όνομα, επίθετο, τίτλος έργου, ημερομηνία, υλικά, πόλη).
Ο φάκελος της συμμετοχής να περιέχει σε ξεχωριστό χαρτί τα στοιχεία του συμμετέχοντα. Στα στοιχεία να εμπεριέχεται η διεύθυνση του αποστολέα ώστε να αποσταλεί το έργο πίσω στον συμμετέχοντα. Ακόμα μπορείτε να αναφέρετε κάποια βιογραφικά στοιχεία και συνοπτικό κείμενο για την ιδέα της συμμετοχή σας.
Τα έργα θα αποσταλούν πίσω στους συμμετέχοντες, εκτός από αυτούς που μένουν στο χωριό μας και μπορούν να περάσουν να πάρουν τη συμμετοχή τους πίσω από το κατάστημα. Χαρά μας να φιλοξενήσουμε τα έργα σας στις εκδηλώσεις μας.

Μπουρουλίτη Δήμητρα (υπεύθυνη εκδηλώσεων)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. 2554023097 (Σούλα Πιστόλα)
Φαξ. 2554022393
http://gnafala.blogspot.com/
Αυτοπροσώπως ή αποστολή στην παρακάτω διεύθυνση
Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
«ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»
Ελ.Βενιζέλου 12,
T.K. 68400 Σουφλί
Έβρος, Ελλάδα
Τόπος εκδηλώσεων: Σουφλί, Έβρος, Ελλάδα
Ημερομηνία έκθεσης: Πέμπτη 6 με Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
Λήξη Συμμετοχών: 10 Ιουλίου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου)
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Μπουρουλίτη Δήμητρα)