Σάββατο, 09 Μαΐου 2009 13:05

Πρόσκληση για υποβολή σχεδίων σεναρίου για το "7o Balkan Fund" (Προθεσμία 22/05/2009)Πάρτε μέρος στην εορταστική έκδοση του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 7ο BALKAN FUND σας καλεί να καταθέσετε τα σχέδια σεναρίου σας για το έτος 2009.

Το BALKAN FUND, το ταμείο ανάπτυξης σεναρίων του Φεστιβάλ,  απευθύνεται στη γεωγραφική περιοχή των Bαλκανίων ή Nοτιοανατολικής Eυρώπης και συγκεκριμένα την Aλβανία, τη Bοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Boυλγαρία, την Eλλάδα, την Kροατία, την Kύπρο, το Μαυροβούνιο, τη ΠΓΔΜ, τη Pουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Tουρκία.
Στόχος του BALKAN FUND είναι να βοηθήσει κινηματογραφιστές (σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς) από τις χώρες αυτές να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν, με όσο το δυνατό πιο επαγγελματικές προδιαγραφές, τα επόμενα σενάριά τους. Συγκεκριμένα, το BALKAN FUND απευθύνεται σε ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους οι οποίες έχουν δυνατότητα διανομής στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Κάθε χρόνο μια Διεθνής Κριτική Επιτροπή βραβεύει τέσσερα (4) από τα δώδεκα (12) σχέδια σεναρίου με 10.000 ? έκαστο για την ανάπτυξη του σεναρίου τους. Σε προηγούμενες χρονιές ως μέλη της επιτροπής συγκαταλέγονται οι Lenny Crooks του New Cinema Fund, Peter Carlton του Film4, Roman Paul της Razor Film Produktion, ο Simon Perry του Irish Film Board και οι σεναριογράφοι ή/ και σκηνοθέτες Milcho Manchevski, Razvan Radulescu and Richard Kwietniowksi.
Το BALKAN FUND διευθύνουν οι Χριστίνα Κάλλας και Λουκία Ρικάκη και συντονίζει η Αγγελική Βέργου.
Τα σχέδια σεναρίων που υποβάλλονται στο Ταμείο περνούν από μια  διαδικασία πρόκρισης  και παρουσιάζονται στη κριτική επιτροπή και στους ειδικούς επαγγελματίες προσκεκλημένους του BALKAN FUND κατά την 3ήμερη συνάντηση εργασίας στη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το BALKAN FUND έχει επιτύχει να καθιερωθεί στο στίβο των πρωτοβουλιών χρηματοδοτικών προγραμμάτων των διεθνών Φεστιβάλ κινηματογράφου
Αποτελεί έναν έγκυρο και σημαντικό τόπο συνάντησης  ανερχόμενων ταλέντων και ένα σημείο αναφοράς της διεθνούς κοινότητας για την περιοχή των Βαλκανίων.
καθώς παρέχει το πρόσφορο έδαφος για την ανακάλυψή των νέων δημιουργών από την περιοχή.
H 7η χρονιά του BALKAN FUND θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της φετινής  εορταστικής 50ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μεταξύ 14 και 16 Νοεμβρίου 2009.
Η ημερομηνία λήξης προθεσμίας για την κατάθεση των σχεδίων σεναρίου είναι στις 22 Μαΐου 2009.
Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: www.filmfestival.gr
Για παραπάνω πληροφορίες και ερωτήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με το: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.