Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 13:21

Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (Προθεσμία 8/5/2009)

Η CulturePolis?Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας οργανώνει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Πρέβεζα και την Πάργα για το 2009
Η Πρέβεζα συμμετέχει για 3η χρονιά στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2009 το τριήμερο 19,20,21 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής στο γεγονός σε μουσικούς και κοινό όλων των ηλικιών και ακουσμάτων: από κλασσική μέχρι ηλεκτρονική, κι από παραδοσιακή μέχρι ρόκ. 

Σκοπός είναι να γιορτάσουμε τη Μουσική, να τιμήσουμε την εξαιρετική σημασία που έχει στη ζωή μας. Νέοι μουσικοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όλοι με τα όργανά τους στους δρόμους! Είναι η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ! Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα !

Η Πρέβεζα έχει μια πολύπλευρη μουσική παράδοση, μια σύγχρονη μουσική εκπαίδευση και μια πλούσια σύγχρονη μουσική παραγωγή. Το ιδιαίτερο χρώμα της δημοτικής μουσικής παράδοσης της περιοχής είναι ηπειρώτικο με επιρροές όμως, τόσο από την ανατολική μουσική όσο και από τη δυτική, ως αποτέλεσμα της πολιτισμικής όσμωσης που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή. Η μουσική εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα της πρεβεζάνικης κοινωνίας και το αποδεικνύουν οι φιλόμουσοι της περιοχής που διατηρούν τις μουσικές παραδόσεις αλλά και εμπλουτίζουν την μουσική παραγωγή με σύγχρονες επιρροές. 

Η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έρχεται να συμπληρώσει τη μουσική παράδοση και να εμπλουτίσει τα μουσικά δρώμενα της Πρέβεζας, εντάσσοντας την Πρέβεζα στο ευρωπαϊκό μουσικό δίκτυο και  ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Η Culturepolis ? Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας, μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική οργάνωση  προωθεί την δημιουργική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων της Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα η Culturepolis ? Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας σχεδιάζει και οργανώνει μια ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη μουσική κάθε είδους στην Πρέβεζα αλλά και στην Πάργα.
Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών

Είμαστε ανοικτοί στις ιδέες και τις προτάσεις συμμετοχής καλλιτεχνών, για να γιορτάσουμε ακόμα πιο ξεχωριστά φέτος, την 10η επέτειο της ΕΓΜ στην Ελλάδα και την 3η στην Πρέβεζα ! Η πρόσκληση απευθύνεται όχι μόνο σε μουσικούς αλλά και σε καλλιτέχνες του χορού ή άλλων τεχνών που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην γιορτή. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται  να στέλνουν demo τους, αλλά και καλλιτεχνικές προτάσεις που σχετίζονται με τη μουσική ιδέα, σε οποιαδήποτε μορφή (audio, video, press, project plan), ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά στην Culturepolis - Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας Τηλ. 26820 54445/6973447018, Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 8 Μάιου 2009

Υπενθυμίζουμε ότι οι τελικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα 19-23 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Demo και πληροφορίες:
για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Πρέβεζα
Culturepolis - Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας
Τηλ. 26820 54445/6973447018
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.musicday.g www.myspace.com/europeanmusicday