Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 16:18

ΕΚΕΜΕΛ: Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2009 (Προθεσμία 27/2/2009)

Το ΕΚΕΜΕΛ, σε συνεργασία με το Institut  Fran?ais d?Ath?nes, το Goethe Institut Athen, το Instituto Cervantes de Atenas και το Istituto Italiano di Cultura, προκηρύσσει για τρίτη χρονιά Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης, που θα απονεμηθεί σε πέντε μεταφραστές της βρετανικής, γαλλόφωνης, ιταλικής, γερμανικής και ισπανόφωνης λογοτεχνίας  αντίστοιχα.

Αίτηση συμμετοχής υποβάλλει είτε ο μεταφραστής, είτε ο εκδότης του έργου, το αργότερο έως 27 Φεβρουαρίου 2009, στο ΕΚΕΜΕΛ (Λυκαβηττού 2, 106 71 Αθήνα, τηλ. 210-3639520). Η φόρμα της αίτησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΜΕΛ, www.ekemel.gr. Η αίτηση συνοδεύεται από τρία αντίτυπα της ελληνικής μετάφρασης και ένα αντίτυπο της πρωτότυπης έκδοσης.

Το βραβείο συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000? και διαμονή για ένα μήνα στο «Σπίτι της Λογοτεχνίας» στις Λεύκες της Πάρου. 

Για κάθε γλώσσα προβλέπεται πενταμελής κριτική επιτροπή, η απόφαση της οποίας είναι τελεσίδικη και δεν προσβάλλεται.

Σημειώνεται ότι οι μεταφραστές που θα βραβευτούν αποκλείονται από την υποβολή νέας υποψηφιότητας στην ίδια γλώσσα για διάστημα δύο χρόνων. Επίσης, δεν θα γίνουν δεκτές υποψηφιότητες συλλογικής μετάφρασης (έργα με περισσότερους από έναν μεταφραστή).

Η απονομή των βραβείων θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2009, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης.

Περισσότερες πληροφορίες στον σχετικό δικτυακό τόπο.