Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 07:39

Destroy// Athens: Κάλεσμα για χορευτές - Performance

H χορεύτρια- χορογράφος Leyya Tawil ρωτά : "Mπορεί ο χορός να καταστραφεί;"

Το Destroy// χτίζεται εκ νέου σε κάθε πόλη που επισκέπτεται με τοπικούς χορευτές και μουσικούς. Έχει μια βασική δομή, αλλά κανέναν περιορισμό. Οι καλλιτέχνες επιχειρούν να παράγουν ένα έργο που ενσωματώνει μηχανισμούς, οι οποίοι καθιστούν την εκτέλεσή του όλο και πιο αδύνατη, οδηγώντας το σε στάδια εξέλιξης και υποβάθμισης. Κατά την εκτέλεση του, ο χορός καταστρέφει τον ίδιο του τον εαυτό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.danceelixirlive.org/destroy

Video Links:
Destroy// SF (excerpt): https://vimeo.com/57120957
Destroy// SF (full) edit by Kenneth Thomas: https://vimeo.com/56269644
Destroy// Roma (e-performance archive): http://www.e-performance.tv/2013/03/duncan-3.html
Destroy// Brooklyn (full): https://vimeo.com/64681957

Η Leyya αναζητά χορευτές, με βάση τους την Αθήνα, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Destroy / / Athens που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Frown, 2-3 Ιουλίου, 18.00-21.00. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι σε σύγχρονες πρακτικές χορού και αυτοσχεδιασμού.

Οι χορευτές θα συμμετάσχουν σε ένα 2-ήμερο εργαστήριο, κατά την περίοδο του οποίου θα μελετήσουν τις χορογραφικές και αυτοσχεδιαστικές δομές του Destroy //.

Η performance, η οποία έχει συνήθως διάρκεια 50 λεπτά και καθορίζεται από την έντονη σωματικότητα, αλλά και το προσωπικό στοιχείο του κάθε performer. Θα παρουσιαστεί στο χώρο της Frown, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, 21.00.

Θα εκτελεστεί ταυτόχρονα με ζωντανή μουσική από Testarossa (Nikos Veliotis and ILIOS)
http://www.nikosveliotis.com/, http://www.siteilios.gr/.

Το εργαστήριο έχει ελεύθερη συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ίδια την καλλιτέχνη, Leyya Tawil, για να κλείσουν τη θέση τους, στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερομηνίες εργαστηρίου: 2, 3 Ιουλίου 2013
Ημερομηνία performance: 4 Ιουλίου
Ώρες εργαστηρίου: 18.00-21.00
Ώρα performance: 21.00
Πού: Frown, Αγ. Ελεούσης 14 & Πρωτογένους, 105 54, +30 2103253668, www.frowntails.com

H Leyya MonaTawil είναι καλλιτέχνης χορού, εκπαιδευτικός, και καλλιτεχνική διευθύντρια του DANCE ELIXIR, μιας εταιρείας χορού με βάση της το Σαν Φρανσίσκο. Από το 2003, υπό τη διεύθυνση της, η εταιρεία έχει κάνει εθνικές περιοδείες και έχει εμπλακεί σε διάφορα πρότζεκτς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Συμμετοχές τους σε φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνουν τα Ramallah Contemporary Dance Festival 2010, Beirut International Platform On Dance 2009, Arab Dance Platform 2011 (Beirut), San Francisco International Arts Festival 2008, 2011, 2012. Πρόσφατα residencies σε CAID (Detroit), NooderparkKamer (Amsterdam), Hotel Pupik (Austria), Studio Emad Eddin (Cairo) and Central City Artist Project (New Orleans).
Την περίοδο 2007-2009, η Leyya ήταν καλλιτέχνης σε residency στο Middlebury College (VT), με τη δουλειά που παρήγαγε περιόδευσε σε NYC, Montreal and Tabor, Czech Republic.
Η δουλειά της βασίζεται σε συνεργασίες με καλλιτέχνες από πολλούς κλάδους, ιδιαίτερα νέους συνθέτες μουσικής και καλλιτέχνες αυτοσχεδιασμού.
Από το 1996, έχει συνεργαστεί με δεκάδες καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των συνθετών Christopher Keyes (1999 -2008), Mark Gergis (2009-2010) και Mike Khoury (σε εξέλιξη). Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τον συνθέτη και τεχνικό μουσικής Lars J. Brouwer (Amsterdam-NL), καθώς και με το δίδυμο Tiberius (Dominic Cramp and Mike Guarino) και τον κιθαρίστα Ava Mendoza. Η τρέχουσα έρευνα της εντοπίζεται σε χορογραφίες που προκύπτουν απο διαφορετικά μέρη/τόπους και έχει "γεννήσει" πρότζεκτς όπως το The Grand Re-Map και το Destroy// - έργα που μεταβάλλονται και ορίζονται απο τη τοπικότητα.