Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009 16:35

Interactive Art!

Γράφτηκε από τον 

H "ψηφιακή" καλλιτέχνης Camille Utterback πραγματοποιεί εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν κάμερες, projectors και δικό της λογισμικό. Αν σταθεί κάποιος μπροστά απο έργο της, σύντομα θα γίνει μέρος του αφού η κίνηση το επηρεάζει αυτόματα.

Ένα απλό κούνημα των χεριών, ένα επιτόπιο περπάτημα ή οποιαδήποτε κίνηση σας δημιουργούν πολύχρωμες γραμμές και γεωμετρικά σχήματα (Fractals) στον ψηφιακό της καμβά.

Ψηφιακές βιντεοκάμερες αναλύουν την κίνηση των επισκεπτών που βρίσκονται κοντά στο έργο και ένα ειδικό λογισμικό που η ίδια δημιούργησε, την μεταφράζει σε μαθηματικές συναρτήσεις που με την σειρά τους προβάλλονται από προβολέα σε πανί.

Αυτός ο μοναδικός τρόπος έκφρασης έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και μουσεία παγκοσμίος ενώ μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2009 της αποδόθηκε ο τίτλος "ΜacArthur Fellow" που σημαίνει δωρεά 500.000$ για να συνεχίσει τον πειραματισμό της, χωρίς μάλιστα καμία υποχρέωση εκ μέρους της!

Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.