Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 17:57

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης εγκαινιάζει την Τετάρτη 18/11 το πρόγραμμα της Μπιενάλε της Αθήνας – Ομόνοια

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Το επίσημο πρόγραμμα της Μπιενάλε της Αθήνας, υπό τον τίτλο «ΟΜΟΝΟΙΑ», εγκαινιάζει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 9 π.μ., στο Εθνικό Θέατρο – νέο REX (Πανεπιστημίου 48), ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Για ένα 12ήμερο, από τις 18 έως τις 29 Νοεμβρίου, η Μπιενάλε της Αθήνας 2015 – «ΟΜΟΝΟΙΑ», αναπτύσσει μεγάλο μέρος του προγράμματος της στο τριώροφο κτίριο του Μπαγκείου, το εμβληματικό τοπόσημο της πλατείας Ομονοίας, που με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, αποκτά και πάλι ζωή. Οι εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν σε όλη τη Γειτονιά γύρω από την πλατεία Ομονοίας, παρουσιάζοντας μια σειρά από καλλιτεχνικές δράσεις και συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο και άλλους πολιτιστικούς φορείς, με ανεξάρτητες ομάδες και χώρους τέχνης, καθώς και με επαγγελματίες ή και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Η βραβευμένη με το Princess Margiet Award for Culture από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Πολιτισμό, Μπιενάλε της Αθήνας – «ΟΜΟΝΟΙΑ», ξεκινά το επίσημο πρόγραμμά της στις 18 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τη «Σύναψη 1» – «ένα διεθνές συνέδριο και εργαστήρι παραγωγής ιδεών για τη μετά το 2011 εποχή» και κατά την έναρξη των εκδηλώσεων θα απευθύνει χαιρετισμό (9 π.μ.) ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό, τη συνδιοργάνωση – για πρώτη φορά – της Μπιενάλε της Αθήνας με τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας.

Επικεφαλής της Μπιενάλε της Αθήνας, που για πρώτη φορά θα διαρκέσει δύο χρόνια, είναι ο διευθυντής προγράμματος, κ. Massimiliano Mollona, διακεκριμένος ανθρωπολόγος και λέκτορας Ανθρωπολογίας στο Goldsmiths College του Λονδίνου. Στο διεθνές εργαστήρι «Σύναψη 1», θα συμμετάσχουν διευθυντές ευρωπαϊκών, πολιτιστικών οργανισμών, πανεπιστημιακοί, θεωρητικοί της τέχνης, επιμελητές, καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλον τον κόσμο.