Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 11:13

O αιώνας της Jazz - Barcelona

Γράφτηκε από τον 

Όσοι ταξιδέψουν στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη μεταξύ 21 Ιουλίου και 18 Οκτωβρίου 2009 θα έχουν την δυνατότητα να δουν μια σημαντική έκθεση για την ιστορία της Jazz μουσικής και την αλληλεπίδραση της με τις υπόλοιπες Τέχνες.

Με πλούσιο πολυμεσικό περιεχόμενο και ένα πληρες αρχείο για τον αιωνα που πέρασε, θα ξετυλιχτούν μπροστά σας στιγμές αυτού του πολύ σημαντικού μουσικού ρεύματος. H έκθεση ξεκινά απο τα πρώτα χρόνια της Jazz  με τους Picabia, Gleizes, Man Ray και Janco και τους καλλιτέχνες Otto Dix, Beckmann, Frantisek Kupka, Aaron Daglas, Palmer Hayden, Archibald, Willian H. Johnson αλλά και τους αμερικανικούς νεωτεριστικούς ζωγράφους όπως Arthur Dove και Sturat Davis.

Η ιστορία συνεχίζεται μετά απο τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο με τους θεμελειώδεις καλλιτέχνες όπως Mondrian, Matisse και Jacson Pollock και τους αφροαμερικανούς καλλιτέχνες όπως Jacob Lawrence, Romare Bearden, Bob Thompson και Jean-Michel Basquiat για να καταλήξει στο σήμερα.

Επιπρόσθετα ένα πλούσιο αρχείο του αιώνα που πέρασε με αφίσες, εκδόσεις και εξώφυλλα περιοδικών αλλά και κινηματογράφικά έργα με βασική θεματολογία ή με έντονη μουσική επένδυση την Jazz, θα ειναι διαθέσιμο στο κοινό δημιουργώντας έτσι μια "must see" εκπαιδευτική έκθεση για τους φίλους της Jazz και όχι μόνο.

Και όσοι δεν μπορείτε να βρεθείτε στην Βαρκελώνη; Μπορείτε να την δείτε online στην διεύθυνση http://www.cccb.org/elsegledeljazz/en/ !!

 


Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.