Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 22:08

Διεθνής διάκριση για την Hellenic Dance Company

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Προσκεκλημένη της Martha Graham Dance Company, η Hellenic Dance Company της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ερμήνευσε στη Νέα Υόρκη ένα σημαντικό έργο από το ρεπερτόριο της αείμνηστης ιδρύτριας της ομάδας, αποσπώντας θετικές κριτικές από τον Τύπο, αλλά και το θερμότερο χειροκρότημα από το κοινό.

Η Hellenic Dance Company στάθηκε επάξια στο ύψος της τιμής που της έγινε, ερμηνεύοντας με συνέπεια και πάθος το διαχρονικό Panorama.

Η New York Times, σε άρθρο αφιερωμένο στην παράσταση, επισήμανε ότι: "Το ηχηρό χειροκρότημα για το Panorama ήρθε για να ανταμείψει τους 35 νέους χορευτές που, χωρισμένοι σε τρεις κύριες ομάδες, ερμήνευσαν το έργο με θαυμαστό συγχρονισμό και εντυπωσιακή δύναμη."

Το Panorama είναι ένα χαρακτηριστικό έργο της γκραχαμικής γραφής, που η χορογράφος εμπνεύστηκε και δημιούργησε το 1935, σε μια περίοδο που η καταπίεση των μειονοτήτων, η Μεγάλη Ύφεση και η άνοδος του φασισμού απασχολούσαν σοβαρά όλα τα ελεύθερα δημιουργικά πνεύματα. Διαποτισμένο από τις ανησυχίες αυτές, το Panoramaγεννήθηκε για να εκφράσει τη δύναμη του ανθρώπου να αλλάξει τα πράγματα. Το έργο αυτό παραμένει επίκαιρο και διατηρεί τη σημασία του ζωντανή.

Hellenic Dance Company 076-Ellie Tsatsou

H Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης παρόλο που περνάει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της, καταφέρνει να συνεχίζει το έργο της και να κερδίζει διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για την Τέχνη και το υψηλό της επίπεδο παραμένει αλώβητο παρά τις όποιες αντιξοότητες καλείται να αντιμετωπίσει.