Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 13:39

Το αυτί του Vincent Van Gogh

Γράφτηκε από τον 

H φήμη του έργου που άφησε πίσω του ο Vincent Van Gogh μπορεί να συγκριθεί με την δυναμική της ιστορίας γύρω από το κομμένο του αυτί! 119 χρόνια μετά τον θάνατο του το αυτί του Van Gogh ειναι και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων αφού δυο Γερμανοί ιστορικοί μετά από δεκαετή έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα ανακοίνωσαν ότι δεν ήταν αυτοτραυματισμός όπως ξέραμε μέχρι σήμερα αλλά αποτέλεσμα επίθεσης από τον φίλο του Paul Gauguin!

Έτσι λοιπόν μετά από ενδελεχή έρευνα των ιστορικών σε αλληλογραφία και αστυνομικές έρευνες της εποχής με καταθέσεις μαρτύρων, το κομμένο αυτί του Van Gogh είναι αποτέλεσμα του ξίφους του Γάλλου διάσημου καλλιτέχνη Gauguin μετά από έντονη διένεξη τους. Οι δύο φίλοι συμφώνησαν να αποκρύψουν την αλήθεια... αλλά τελικά όποιος ψάχνει βρίσκει.

Χρήσιμη πληροφορία ή άχρηστη θα κρίνετε εσείς, το θέμα παρόλα αυτά θεωρείται λήξαν - μέχρι νεοτέρας! -

 

Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.